Το νέο μοντέλο της βρετανικής φίρμας θα ονομαστεί DBS Superleggera.

Αναγεννά την DBS η Aston Martin

3.624 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2018)

Στην αναγέννηση της DBS θα προχωρήσει η Aston Martin, όπως έκανε γνωστό η φίρμα, με το νέο μοντέλο να αποτελεί τη νέα ναυαρχίδα και τον αντικαταστάτη της Vanquish.

Ίσως το πιο δημοφιλές από όλα τα μοντέλα που έχει κατασκευάσει η Aston Martin θα αναγεννήσει η φίρμα, η οποία μέσω ενός teaser βίντεο αποκάλυψε ότι τον προσεχή Ιούνιο θα παρουσιάσει τη νέα DBS, ένα όνομα το οποίο είναι βεβαίως πασίγνωστο στο κοινό λόγω της εμφάνισής του Grand Tourer του 1967 στην ταινία του Τζέιμς Μπόντ, On The Majestys Secret Service.
 
Το νέο μοντέλο της βρετανικής φίρμας θα ονομαστεί DBS Superleggera προς τιμήν της ιταλικής εταιρίας Carrozzeria Touring Superleggera και η Aston Martin λέει ότι το αυτοκίνητο θα έχει τα υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων και σχεδίασης.
Σε δηλώσεις του για το θέμα ο επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της μάρκας Marek Reichman, δήλωσε «Όταν ακούτε το όνομα DBS Superleggera, ξέρετε τι είναι. Είναι μία Aston Martin Super GT, είναι ένα σημείο αναφοράς και δεν μπορεί να αλλάξει. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε ανεβάσει στο μέγιστο τα όρια του σχεδιασμού και της απόδοσης, προκειμένου να εξασφαλίσουμε πως το μοντέλο θα είναι άξιο της βαριάς κληρονομιάς που κουβαλάει το όνομά του».
 
Περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο η νέα DBS πρόκειται να κατασκευαστεί στην ίδια πλατφόρμα που εισήχθη για πρώτη φορά στη DB11, ενώ φήμες κάνουν λόγο πως θα παίρνει ισχύ από τον V12 5.2 λίτρων biturbo κινητήρα που προέρχεται από την Mercedes-AMG.   

Toyota
test center