Στην επιβεβαίωση πως τα νέα Citroen C4 και C5 θα είναι και πάλι διαθέσιμα στο ευρωπαϊκό κοινό γνωστοποίησε με δηλώσεις της η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Linda Jackson.

Ξανάρχονται τα Citroen C4 και C5

4.766 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2018)

Στην επιβεβαίωση πως τα νέα Citroen C4 και C5 θα είναι και πάλι διαθέσιμα στο ευρωπαϊκό κοινό γνωστοποίησε με δηλώσεις της η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Linda Jackson.

Μπορεί το C4 Cactus να είναι διαθέσιμο στο ευρωπαϊκό κοινό, ωστόσο αυτό δεν αρκεί για να αντικαταστήσει το C4 hatchback. Γι αυτό ακριβώς το λόγο η γαλλική φίρμα προετοιμάζεται να φέρει τη νέα γενιά του μοντέλου, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Linda Jackson.
 
Μιλώντας στα ξένα μέσα ενημέρωσης η CEO της Citroen ήταν ιδιαίτερα λακωνική, ωστόσο έκανε γνωστή τη πρόθεση της εταιρείας λέγοντας: «Το C4 είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην Ευρώπη και χρειαζόμαστε κάτι σε αυτό το τμήμα, οπότε θα υπάρξει αντικατάσταση». Μάλιστα φήμες θέλουν το νέο μοντέλο να ακολουθεί τα βήματα των παλαιότερων και να μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα και άλλα μηχανικά μέρη με τα Peugeot 307 και 308, ενώ δεν αποκλείεται τα νέα Peugeot 308 και Citroen C4 να κάνουν μαζί την εμφάνισή τους.
Εκτός του νέου C4 hatchback, η Citroen σχεδιάζει επίσης ένα νέο C5. Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Linda Jackson το συγκεκριμένο μοντέλο «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την αγορά της Κίνας, ωστόσο θα μεταφερθεί και σε άλλα μέρη του κόσμου», ακολουθώντας όπως όλα δείχνουν τα βήματα του μικρότερου αδελφού του, πατώντας και αυτό σε ευρωπαϊκό έδαφος.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες πιθανότητες για τη μάρκα του PSA γκρουπ είναι να βασίσει το νέο C5 στο νέο Peugeot 508, το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτή την άνοιξη στη Γενεύη.

Mercedes
test center