Το DS5 ήταν πολύ δύσκολο να ταξινομηθεί σε κάποια κατηγορία και να αντλήσει πωλήσεις από συγκεκριμένο κοινό.

Το DS4 ήταν πολύ κοντά στο Citroen C4 με το οποίο μοιράζεται πολλά στοιχεία.

Τέλος στα DS4 & DS5

4.228 Επισκέψεις στο άρθρο (30/5/2018)

Νέα πλάνα καταστρώνει η μάρκα και σε αυτά δεν φαίνεται πως χωρούν τα δύο αυτά μοντέλα. Διαβάστε γιατί.

Τελικά φαίνεται πως επιβεβαιώνονται όσα σας είχαμε αποκαλύψει πριν από περίπου δύο μήνες σχετικά με την πρόθεση της DS να σταματήσει την παραγωγή των DS4 και DS5, εξαιτίας κυρίως των λιγοστών πωλήσεων που σημείωσαν τα δύο αυτά μοντέλα.

Συγκεκριμένα, από την μια πλευρά το DS4 ήταν πολύ κοντά στο Citroen C4 με το οποίο μοιράζεται πολλά στοιχεία και δεν κατάφερε να περάσει τις 11.746 πωλήσεις, ενώ το DS5 ήταν πολύ δύσκολο να ταξινομηθεί σε κάποια κατηγορία και να αντλήσει πωλήσεις από συγκεκριμένο κοινό και δεν κατάφερε να κινηθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες της μάρκας.
 
Ένας εκπρόσωπος της μάρκας πάντως αποκάλυψε ότι η DS είχε σχεδιάσει εδώ και αρκετό καιρό το «κόψιμο» των μοντέλων και δεν περίμενε να δει τις πωλήσεις που θα έχουν. Τα ακριβή του λόγια ήταν: « Ήταν από την αρχή σχεδιασμένο ότι η παραγωγή των DS4 και DS5 θα σταματήσει το 2018 σαν μέρος ενός καινούριου σχεδίου. Το νέο σχέδιο προβλέπει την παρουσίαση ενός αμιγώς ηλεκτρικού compact μοντέλου στο Παρίσι που θα αποτελέσει την αρχή των όσων θα ακολουθήσουν».

Τα δύο αυτά μοντέλα κατασκευάζονταν στα εργοστάσια της Mulhouse και του Sochaux. Aυτές οι γραμμές παραγωγής δεν θα μείνουν πάντως άδειες, καθώς ειδικά το εργοστάσιο στο Sochaux θα ασχοληθεί με την παραγωγή του Peugeot 3008.
 

Hyundai
vw