Στην επιβεβαίωση της ύπαρξης μιας plug-in υβριδικής έκδοσης του Grandland X προχώρησε η Opel.

Επιβεβαιώθηκε το υβριδικό Grandland X

2.812 Επισκέψεις στο άρθρο (31/5/2018)

Στην επιβεβαίωση της ύπαρξης μιας plug-in υβριδικής έκδοσης του Grandland X προχώρησε η Opel. Δείτε περισσότερα.

Το λανσάρισμα μιας plug-in υβριδικής έκδοσης του Grandland X που θα πραγματοποιηθεί το 2020 επιβεβαίωσε η Opel, αποτελώντας ένα μέρος του πλάνου που έχει σχεδιάσει η φίρμα, προσφέροντας μία ηλεκτροκίνητη έκδοση κάθε μοντέλου της μέχρι το 2024, με την αρχή να γίνεται από ένα αμιγώς ηλεκτρικό Corsa που το περιμένουμε μέσα στο 2019.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έρχονται, η νέα έκδοση του γερμανικού SUV θα συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση μαζί με ένα κινητήρα βενζίνης, χωρίς ωστόσο η φίρμα να αναφέρει ποιο βενζινοκίνητο μηχανικό σύνολο πρόκειται να είναι αυτό. Ωστόσο φήμες αναφέρουν πως αν και το Grandland X διατίθεται με τον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1.2 λίτρων δεν αποκλείεται η plug-in υβριδική έκδοση να έχει μία μεγαλύτερη μονάδα και συγκεκριμένα τον 1.4 λίτρων υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα που βρίσκουμε στο Astra και προσφέρει 150 ίππους.
Μάλιστα γίνεται λόγος πως με την επένδυση του PSA Goupe (όπου ανήκει η Opel) στην ηλεκτροκίνηση θα εξασφαλισθεί και η εργασία στα εργοστάσια της Opel που εδρεύουν στη Γερμανίας, καθώς όπως έγινε γνωστό από το τα μέσα του 2019 στο εργοστάσιο του Eisenach θα ξεκινήσουν δύο βάρδιες για την κάλυψη της προβλεπόμενης ζήτησης του Grandland X.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της Opel, Michael Lohscheller, που είπε «Θα διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη αξιοποίηση των γερμανικών πόλεων και θα προστατεύσουμε έτσι την απασχόληση για την επόμενη δεκαετία με ελκυστικά μοντέλα και εξαρτήματα υψηλής ποιότητας».        

Toyota
moto