Το μοντέλο θα βασιστεί πάνω στην MEB πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας.

Ηλεκτρικό το νέο Beetle

2.392 Επισκέψεις στο άρθρο (3/7/2018)

Μπορεί να μην αποτελεί προτεραιότητα για την μάρκα, ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη της μάρκας διαβεβαιώνουν ότι το επόμενο Beetle θα κατασκευαστεί αργά ή γρήγορα και θα είναι επαναστατικό.

To τελευταίο VW Beetle όχι μόνο αποτελεί την δεύτερη γενιά του θρυλικού μοντέλου, λίγοι όμως θυμούνται ότι βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το παλιό 6ης γενιάς Golf. Πλέον τα χρόνια έχουν περάσει και η γερμανική εταιρεία έχει αρχίσει ήδη να εργάζεται πάνω στο 8ης γενιάς Golf, όμως αυτή την στιγμή, δεν φαίνεται πως θα υπάρξει κάποιος αντικαταστάτης για το Βeetle, αν και όταν αυτό γίνει, οι Γερμανοί λένε πως θα είναι κάτι επαναστατικό.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην VW σκέφτονται να κατασκευάσουν ένα αμιγώς ηλεκτρικό «σκαθάρι» με τέσσερις πόρτες, με τα υψηλόβαθμα στελέχη Herbert Diess και Klaus Bischoff να ξεκαθαρίζουν πως, αν και ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό, δεν πρόκειται να προχωρήσει κάτι πριν λανσαριστούν άλλα «σημαντικότερα» ηλεκτρικά μοντέλα VW.
 
O αρχισχεδιαστής της μάρκας Klaus Bischoff δήλωσε: «Kαθήκον μας είναι να προχωρήσουμε τα μοντέλα που πρέπει. Έχουν εξαιρετικά πολύπλοκη τεχνολογία και αν κάνεις περισσότερα από ό,τι πρέπει, θα γίνει λάθος. Μετά μπορούμε να προχωρήσουμε με κάποια εξωτικά αυτοκίνητα και κάποια συναισθηματικής αξίας».

Αν το νέο Beetle λάβει το πράσινο φως, το μοντέλο θα βασιστεί πάνω στην MEB πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της μάρκας που θα μπορούσε να προσφέρει μεγάλες δυνατότητες  στο νέο Beetle, όσον αφορά τους χώρους και την σχεδίαση του.
Θα θέλατε να δείτε ένα νέο Beetle;
 

Mercedes
moto