300 άλογα θα έχει ισχύ πλέον το Golf R.

Με -10 PS και το Golf R

3.050 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2018)

Δεδομένη θεωρείται η μείωση της ιπποδύναμης του Golf R από τα 310 στα 300 άλογα λόγω των νέων ορίων στις εκπομπές αερίων ρύπων. Διαβάστε τι συμβαίνει.

Tην περασμένη εβδομάδα σας ενημερώσαμε ότι λόγω των νέων κανονισμών στα όρια των αερίων ρύπων, το Leon CUPRA θα χάσει 10 άλογα από την ισχύ του και θα μετονομαστεί σε SEAT Leon CUPRA 290. Πλέον, φαίνεται πως θα γίνει το ίδιο και στο Golf R. Aς δούμε αναλυτικά τι συμβαίνει.

Μετά την ανανέωση του Golf R στα τέλη του 2016, o 2λιτρος turbo ΤSI πήρε 10 άλογα περισσότερα φτάνοντας τα 310, όμως τελικά λόγω των νέων τεστ WLTP, η ιπποδύναμη του θα επιστρέψει στα 300 άλογα. Μάλιστα η αλλαγή αυτή στην ισχύ θα συμβεί άμεσα, επηρεάζοντας τα Golf R που βρίσκονται ήδη υπό παραγγελία με την VW να λέγεται πως θα ενημερώσει άμεσα τους πελάτες της.
 
Εκπρόσωπος της μάρκας φέρεται να δήλωσε: «Λόγω των νέων κανονισμών, θα υπάρξουν προσαρμογές στο σύστημα εξάτμισης και την ιπποδύναμη. Από τώρα και στο εξής, όλα τα Golf R θα έχουν ισχύ 300 άλογα».

Η ισχύς θα παραμείνει στα 300 PS τουλάχιστον μέχρι το 2019, όταν αναμένεται να παρουσιαστεί η 8η γενιά του νέου Golf, με την R έκδοση να ακολουθεί κατά πάσα πιθανότητα λίγο αργότερα. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι αναφορές που σημειώνουν ότι η ισχύς του Golf R της επόμενης γενιάς θα ξεπεράσει τα 400 άλογα.
 

Hyundai
4green