Το βάρος του αυτοκινήτου έχει ανακοινωθεί πως φτάνει τα 1.220 κιλά.

Golf Mk II με DSG κάνει ρεκόρ στο 400άρι (+vid)

4.616 Επισκέψεις στο άρθρο (5/7/2018)

Στο βιβλίο Γκίνες θα μπει όπως φαίνεται αυτό το εδώ το Golf δεύτερης γενιάς που ολοκλήρωσε το 400άρι σε 8,76 δευτερόλεπτα.

Παγκόσμιο ρεκόρ στο 400άρι έκανε ένα VW Golf δεύτερης γενιάς με χρόνο 8,76 δευτερόλεπτα ενώ έφτασε μέγιστη τελική ταχύτητα τα 267,9 χλμ./ώρα. Αυτό σημαίνει ότι εδώ και λίγες μέρες είναι το γρηγορότερο τετρακίνητο αυτοκίνητο που εξοπλίζεται με κιβώτιο DSG. Και εξηγούμαστε.

Όντως, αυτό το Golf έχει εξοπλιστεί με ένα ειδικά προσαρμοσμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG που μπορεί και ελέγχει με ευκολία το αρκετά αναβαθμισμένο 2λιτρο μοτέρ αυτού εδώ του αυτοκινήτου που με την σειρά του έχει εξοπλιστεί με νέο turbo από την Extreme Tuners και νέες κεφαλές κυλίνδρων από την NG-Motorsports. Πληροφορίες σχετικά με την ιπποδύναμη δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο πηγές κοντά στον οίκο Boba Motoring αναφέρουν πως κατά πάσα πιθανότητα, η ισχύς ξεπερνά τα 1.200 άλογα.
 
Το βάρος του αυτοκινήτου έχει ανακοινωθεί πως φτάνει τα 1.220 κιλά, είναι αρκετά ελαφρύ δηλαδή αν αναλογιστεί κανείς πως έχει πάνω του σύστημα τετρακίνησης. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι η μέγιστη τελική του ταχύτητα μπορεί ακόμα και να ξεπεράσει τα 340 χλμ./ώρα.

Δείτε το video.
 

Mercedes
test center