Στην εικόνα βλέπουμε την Lamborghini Aventador Superveloce Jota, όπως την συνέλαβε ο κατασκοπευτικός φακός φωτογράφου.

Η Aventador SVJ αμφισβητεί την 911 GT2 RS;

2.172 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2018)

Η μάχη που δίνουν οι εταιρείες για να κατακτήσουν το ρεκόρ της πίστας του Nurburgring συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, με τις φήμες να θέλουν την Lamborghini Aventador Superveloce Jota (SVJ) να σκοπεύει να βάλει το όνομά της στην πρώτη θέση της λίστας.

Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα μέσων του εξωτερικού, με την επερχόμενη Aventador SVJ να αμφισβητεί το ρεκόρ το οποίο σημείωσε την περσινή χρονιά η Porsche 911 GT2 RS που καθώς χρειάστηκε μόλις 6 λεπτά και 47,3 δευτερόλεπτα για να διανύσει την «πράσινη κόλαση».
 
Παρόλο που το ιταλικό μοντέλο έχει θεαθεί αρκετές φορές στη γερμανική πίστα, η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει εάν είναι εφικτό το αυτοκίνητό της να σπάσει το ρεκόρ, ωστόσο τα μέσα που παρακολουθούν από κοντά το θέμα έχουν σχεδόν σίγουρο, πως κάτι τέτοιο είναι θέμα χρόνου να συμβεί, καθώς το επίτευγμα αυτό η Lamborghini θα το χρησιμοποιήσει κατά την επίσημη παρουσίαση του ισχυρού μοντέλου.
Συγκεκριμένα αναφέρουν πως στο παρελθόν η Superveloce Jota ήταν σε θέση να διανύσει την πίστα σε 6 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα, χρόνος ο οποίος υπολείπεται κατά 6.7 δευτερόλεπτα της επίδοσης της 911 GT2 RS. Ωστόσο υποστηρίζουν πως το γεγονός ότι οι περιβαλλοντικές συνθήκες δεν ήταν οι ιδανικές για την πραγματοποιηθεί ένας χρόνος-ρεκόρ, έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο και το κενό αυτό μπορεί να καλυφθεί.
 
Αν όντως όλα αυτά ισχύσουν τότε η Aventador SVJ δεν θα είναι μόνο η πιο ισχυρή Aventador, αλλά θα μπορέσει να γίνει και το γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής που πάτησε στο «Ring».  Για να δούμε!    

Hyundai
4green