Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στην γκάμα των κινητήρων με τους οποίους θα προσφέρεται το Volkswagen Tiguan.

Αλλάζει η γκάμα των κινητήρων του Tiguan

7.644 Επισκέψεις στο άρθρο (20/7/2018)

Αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στην γκάμα των κινητήρων με τους οποίους θα προσφέρεται το Volkswagen Tiguan.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης το γερμανικό SUV θα υποστεί σημαντικές αλλαγές στη γκάμα των κινητήρων του, οι οποίες θα συμβούν λόγω των νέων και αυστηρότερων κανονισμών των εκπομπών ρύπων που θα ισχύσουν στην Ευρώπη.
 
Η βασική αλλαγή, όπως πάντα υποστηρίζουν τα γαλλικά μέσα, θα είναι η αντικατάσταση του τρέχοντος 1.4 TSI κινητήρα τη θέση του οποίου θα πάρει ο νέος 1.5 TSI. Έτσι στη γαλλική αγορά τουλάχιστον, η έκδοση που θα βρίσκεται στη βάση της γκάμας θα είναι αυτή των 150 ίππων με τον 1,5 TSI κινητήρα, το κόστος της οποία θα ξεκινά από τις 30,610 ευρώ.
Επιπλέον ο 2.0 TSI των 180 ίππων, αντικαθίσταται από μία έκδοση με 190 άλογα, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις του Euro 6b. Σε ότι αφορά του κινητήρες ντίζελ, γίνεται λόγος πως θα προσφέρεται μόνο ο 2.0 λίτρων TDI, είτε με 150 είτε με 190 ίππους, την ίδια στιγμή που ο 2λιτρος BiTDI με 240 άλογα θα ανασταλεί από τη γκάμα του μοντέλου, ωστόσο θα βρίσκεται κάτω από το καπό του Skoda Kodiaq RS.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως απούσα φαίνεται πως θα είναι και η βασική έκδοση που πρόφερε η VW στο πετρελαιοκίνητο Tiguan, όπου ο 2λιτρος TDI παρείχε την ισχύ 120 ίππων. Τέλος το δημοσίευμα υποστηρίζει πως όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η Volkswagen απλά δεν έχει αρκετό χρόνο και εξοπλισμό για να δοκιμάσει όλους τους κινητήρες και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές πριν από την 1η Σεπτεμβρίου, επιλέγοντας έτσι να εστιάσει σε αυτούς που ενδιαφέρουν περισσότερο το αγοραστικό κοινό.

NEO TRAFIC
moto