To Nissan LEAF του Kaminski.

Στο Πεκίνο ο Kamiński και συνεχίζει

3.060 Επισκέψεις στο άρθρο (27/7/2018)

O Marek Kaminski διένυσε σε δύο μήνες, την απόσταση των 13.000 χιλιομέτρων από την Πολωνία στο Πεκίνο, οδηγώντας το νέο Nissan LEAF και συνεχίζει το ταξίδι του.

H εκστρατεία του Kaminski με την ονομασία «No Trace Expedition», έχει να κάνει με την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο  αυτοκίνητο,  το οποίο συνήθως συνδέεται στην συνείδηση του κόσμου με το αστικό περιβάλλον,  μπορεί να ταξιδεύει διανύοντας μεγάλες αποστάσεις μέσα από δυσκολίες και ταυτόχρονα να επηρεάζει θετικά το περιβάλλον.
 
Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Kaminski θα οδηγεί μόνος του το νέο Nissan LEAF σε μια διαδρομή που ξεκινά από το Καλίνινγκραντ και μέσω  της Λιθουανίας, της Ρωσίας και της Σιβηρίας, της Μογγολίας, της Κίνας και της Νότιας Κορέας, θα φτάσει στον τελικό του προορισμό, την Ιαπωνία.
 
Ο Kaminski είπε ότι η ιδέα για την εκστρατεία του «No Trace Expedition»  ξεκίνησε με ταξίδια στις δύο άκρες της γης, όπου εμπνεύστηκε για να σχεδιάσει ένα ταξίδι που θα είχε την ελάχιστη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον.
 
«Όταν στέκεσαι στους δύο πόλους της Γης, βλέπεις έναν καθαρό, άψογο κόσμο στα λευκά, χωρίς ρύπανση», δήλωσε αρχικά ο Kaminski και συνέχισε. «Υπάρχουν ενδεχομένως  πολύ λίγοι που θα οδηγούσαν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, σε μια απρόσκοπτη αποστολή».
Ο Kaminski δήλωσε, πως προσπαθεί να ξεπεράσει την αντίληψη ότι η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς ότι είναι νέα και ότι δεν συνοδεύεται από πλήρη υποστήριξη, ως προς τις υποδομές.
 
Για τον Πολωνό, τα σωρευτικά χιλιόμετρα όλων των LEAF που βρίσκονται ή βρίσκονταν στο δρόμο,  ήταν η απόδειξη της αξιοπιστίας της ηλεκτροκίνησης . Ως ένα προσιτό και δημοφιλές όχημα, είπε ότι η ολοκλήρωση του ταξιδιού με  ένα LEAF θα έχει περισσότερο νόημα, καθώς θα δείξει ότι  μπορεί να  αντέξει στις δυσκολίες των διαφόρων οδικών συνθηκών και αποστάσεων.
 
Τέλος, πολύτιμη βοήθεια στην εκστρατεία του Kaminski προσφέρει το ProPILOT, ένα σύστημα του  Intelligent Mobility της Nissan που παρέχει επιπλέον άνεση στους οδηγούς.
 
«Έχω χρησιμοποιήσει το ProPILOT στο νέο Nissan LEAF, και λειτούργησε τέλεια υπό όλες τις συνθήκες οδήγησης κατά τη διάρκεια της αποστολής», δήλωσε ο Kamiński. «Το Nissan ProPILOT εξοικονομεί ενέργεια κατά την οδήγηση σε μεγάλες αποστάσεις. Φυσικά, προτιμώ ακόμα να οδηγώ μόνος μου, γι αυτό ενεργοποιώ το Nissan ProPILOT μόνο όταν χρειάζομαι λίγο χρόνο ξεκούρασης».

peugeot
NISSAN