Οι μπαταρίες είναι εγκατεστημένες χαμηλά κάτω από τους επιβάτες.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πάντως πως η ηλεκτρική του αυτονομία θα φτάνει τα 50 χλμ.

Η μόνη επιλογή σε κιβώτιο θα είναι αυτή με το 8τάχυτο αυτόματο της μάρκας.

Tο υβριδικό C5 Aircross στην Έκθεση του Παρισιού

4.837 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2018)

H Citroen είναι έτοιμη να προσθέσει μια plug-in υβριδική έκδοση στην γκάμα του C5 Aircross αλλά πριν γίνει αυτό θα φέρει στο Παρίσι μπροστά στο κοινό το C5 Aircross Plug-In Hybrid Concept.

Μια πρώτη γεύση από την επερχόμενη plug-in υβριδική έκδοση του C5 Aircross που θα λανσαριστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσει στο κοινό η Citroen μέσα από την παρουσίαση του C5 Aircross Plug-In Hybrid Concept που θα αποτελέσει και το σημείο αναφοράς για την μάρκα στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

Διπλά στο παραπάνω concept θα βρίσκονται μεταξύ άλλων και μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση για το C3 hatchback και «Art Car» εκδόσεις για το Ε-Μehari, το C3 και το 2CV van.
 
Επίσημες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του plug-in υβριδικού C5 Aircross δεν υπάρχουν. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο πάντως πως η ηλεκτρική του αυτονομία θα φτάνει τα 50 χλμ. με το αυτοκίνητο να μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 133 χλμ./ώρα μόνο μέσω του ηλεκτρικού του συστήματος κίνησης. Οι μπαταρίες είναι εγκατεστημένες χαμηλά κάτω από τους επιβάτες με την συνολική τους ιπποδύναμη να εκτιμάται στα 225 άλογα. Η μόνη επιλογή σε κιβώτιο θα είναι αυτή με το 8τάχυτο αυτόματο της μάρκας.

Οι διαφορές στον εσωτερικό διάκοσμο ανάμεσα στο υβριδικό C5 Aircross και αυτό με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι ελάχιστες και περιορίζονται στις ειδικές ενδείξεις στον πίνακα οργάνων για το υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα.

Το Citroen C5 Aircross plug-in hybrid θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο της μάρκας με τέτοια τεχνολογία. Η μάρκα έχει ανακοινώσει τα σχέδια της να προσφέρει κάποια ηλεκτρική έκδοση στο 80% των μοντέλων της μέχρι το 2023 και στο 100% μέχρι το 2025.
 

NEO TRANSPORTER
test center