Μέχρι αυτή την στιγμή τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί.

Τέλος το 3θυρο ΜΙΝΙ hatch;

3.599 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2018)

Δημοσιεύμα στο εξωτερικό αναφέρει πως η MINI σκέφτεται να μην προσφέρει 3θυρες εκδόσεις στο hatchback της επόμενης γενιάς και να το λανσάρει αποκλειστικά σε 5θυρη έκδοση. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Έντονη είναι η φημολογία που έχει αναπτυχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με την πιθανότητα να αποφασίσει η ΜΙΝΙ να «κόψει» από την γκάμα της τις 3θυρες εκδόσεις του hatchback μοντέλου της.

Οι πληροφορίες αυτές έρχονται από το site ΜοtoringFile που από την πλευρά του κάνει λόγο πως υπάρχουν άνθρωποι στην BMW που ήδη συζητούν για το αν η επόμενη γενιά του μοντέλου θα πρέπει να περιλαμβάνει και 3θυρες εκδόσεις. Αυτά τα δημοσιεύματα έρχονται σαν συνέχεια πολλών άλλων εταιρειών που έχουν σταματήσει τις 3θυρες εκδόσεις και επενδύουν πλέον μόνο στα 5θυρα αμαξώματα.  Ένας ακόμη λόγος φαίνεται πως είναι ότι οι πωλήσεις των 3θυρων εκδόσεων δεν πηγαίνουν το ίδιο καλά το τελευταίο διάστημα. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ, η ΜΙΝΙ πωλούσε τον Δεκέμβριο του 2012 3.000 3θυρα ΜΙΝΙ hatch αλλά ο αριθμός αυτός τον περασμένο μήνα έφτασε μόνο τα 867 αυτοκίνητα.
 
Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, η γκάμα ΜINI θα περιλαμβάνει μόνο το 5θυρο hatch, το Clubman και το Countryman ως τα μόνα μοντέλα που θα συνεχίσουν να πρεσβεύουν το θρυλικό όνομα ΜΙΝΙ και την ξεχωριστή σχεδιαστική γλώσσα της πάλαι ποτέ κραταιάς βρετανικής εταιρείας.

Μέχρι αυτή την στιγμή τίποτα δεν έχει επισημοποιηθεί. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα.

Hyundai
4green