Η χωρητικότητα του είναι 1 λίτρο και η ιπποδύναμη του υπολογίζεται στα 200 άλογα στις 13.000 στροφές ανά λεπτό.

Μοναδικό smart με μοτέρ από Kawasaki ZX10R!

5.935 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2018)

To μοτέρ μιας μοτοσυκλέτας Kawasaki ZX10R εγκατέστησαν σε smart Fortwo κάποιοι μερακλήδες μηχανικοί, μετατρέποντας το μοντέλο σε πραγματική ρουκέτα. Τσέκαρε.

To smart Fortwo της πρώτης γενιάς έγινε γρήγορα εμπορική επιτυχία χάρη στο μικρό του μέγεθος που επιτρέπει στον οδηγό να το παρκάρει εύκολα και γρήγορα στους δρόμους και τα στενά των μεγάλων πόλεων. Για τις αστικές μετακινήσεις, η εταιρεία δεν χρειάστηκε να το εξοπλίσει με κάποιο ισχυρό μοτέρ, αφού το μικρό του βάρος και αμάξωμα δεν χρειάζεται και μεγάλη ισχύ για να κινηθεί αποτελεσματικά.

Ένας τύπος όμως από το Ηνωμένο Βασίλειο θέλησε να αντικαταστήσει το κινητήρα του Fortwo με ένα 4κύλινδρο μοτέρ από μοτοσυκλέτα Kawasaki ZX-10R. Η χωρητικότητα του είναι 1 λίτρο και η ιπποδύναμη του υπολογίζεται στα 200 άλογα στις 13.000 στροφές ανά λεπτό. Μάλιστα, έχει εγκατασταθεί και παρόμοιο σειριακό κιβώτιο, με τη νεκρά να βρίσκεται ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη ταχύτητα, ενώ, όπως συμβαίνει με τις μηχανές, δεν υπάρχει όπισθεν, άρα ο οδηγός πρέπει να προσέχει... τα αδιέξοδα και πώς παρκάρει.
 
Ο φίλος αναφέρει πως αγόρασε το smart με προεγκατεστημένο το μοτέρ της Kawasaki, ωστόσο σημειώνει πως έχει ξεκινήσει μια σειρά από εργασίες αναβάθμισης του mini αυτοκινήτου, όπως καλύτερα φρένα, νέα ανάρτηση κ.α

Δείτε το video.
 

Hyundai
4green