H μπροστά όψη του νέου SEAT Tarraco ίσως δίνει μια πρώτη γεύση για το τι πρέπει να περιμένουμε.

«Επαναστατικό» το επόμενο SEAT Leon

3.199 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2018)

Mε ριζικά νέα σχεδιαστική ταυτότητα πρέπει να αναμένεται το επόμενο SEAT Leon. Διαβάστε τι σημαίνει αυτό για όλη την υπόλοιπη γκάμα της μάρκας.

Τα σχέδια της SEAT να υιοθετήσει μια πολύ ξεχωριστή και καινοτόμο σχεδιαστική γλώσσα που θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή των άλλων εταιρειών του VW Group αποκάλυψε ο επικεφαλής Σχεδίασης της μάρκας Alejandro Mesonero-Romanos.

Η αρχή φαίνεται πως θα γίνει από το concept που θα παρουσιαστεί στην επερχόμενη Έκθεση της Γενεύης, πάνω στο οποίο θα βασιστεί η επόμενη γενιά του Leon. Συγκεκριμένα, ο Mesonero-Romanos  δήλωσε: «Θα μειώσουμε τις σαφείς γραμμές στην σχεδίαση. Ήταν κάτι που το χρησιμοποιούσαμε από το 2012 αλλά τώρα πρέπει να διαφοροποιηθούμε από τους συναδέλφους μας στο VW Group. Θα υπάρχουν λοιπόν λιγότερες σαφείς γραμμές, με τη νέα σχεδιαστική γλώσσα να είναι πλέον πιο έντονη. Θα πρέπει να πιάσεις τις επιφάνειες για να τις «καταλάβεις». Η σχεδίαση των Golf, A3 και Leon θα είναι μεταξύ τους πολύ διαφορετική».
 
Τέλος, ο Mesonero-Romanos ξεκαθάρισε πως αν και η SEAT θα λανσάρει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, δεν πρέπει να αναμένουμε να έχουν τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα, αφού αυτό δεν κρίνεται απαραίτητο από τη μάρκα.

Η SEAT μετά από χρόνια παρουσίασε αύξηση πωλήσεων το 2017 κατά 8,5% με τα κέρδη να αυξάνονται κατά 25% στα 191 εκατ. ευρώ.

Toyota
moto