H αγωνιστική Porsche 911 Safari του 1978.

Porsche 911... SUV;

2.265 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2018)

Μια δήλωση ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Porsche ήταν αρκετή για να φουντώσουν οι φήμες για το τι ετοιμάζουν στην γερμανική μάρκα.

Η νέα Porsche 911 είναι πλέον γεγονός, αφού η μάρκα βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει την ολοκαίνουρια γενιά της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Αντζελες, ωστόσο έχουν ξεκινήσει διάφορες συζητήσεις με θέμα τι μπορεί να κρύβει το μέλλον για το ίσως πιο γνωστό μοντέλο της γερμανικής μάρκας.
 
Ο επικεφαλής της Porsche στον τομέα Πωλήσεων και Marketing, Detlev von Platen ήταν αν μη τι άλλο αποκαλυπτικός. Ο λόγος είναι ότι το υψηλόβαθμο αυτό στέλεχος της μάρκας δήλωσε πως υπάρχουν συζητήσεις μέσα στο στρατόπεδο της μάρκας για το αν πρέπει να κατασκευάσουν μια 911 σε αμάξωμα… SUV! Tα ακριβή του λόγια ήταν: «H 911 είναι στο επίκεντρο της σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας και μπορείτε να δείτε πως έχει επηρεάσει τα άλλα μοντέλα. Αλλά να κάνουμε την 911 και SUV; Να την «ψηλώσουμε»; Θα ήταν καλή ιδέα αλλά δεν θα πρόκειται για κάποιο μοντέλο μαζικής παραγωγής αλλά για μια περιορισμένη έκδοση.»

Υπενθυμίζουμε πως η μάρκα ήταν από τις πρώτες εταιρείες που κατασκεύασαν μοντέλα SUV, όταν λάνσαρε την Cayenne το 2002, ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της ιστορίας της. Πάντως, αν δοθεί το πράσινο φως για μια 911 SUV, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που μια εργοστασιακή Porsche 911 παραγωγής δεν θα έχει το γνωστό 2θυρο coupe αμάξωμα.  

ELASTIKA 2024
OPEL