Τη δική του πρόταση για το πως θα μπορούσε να μοιάζει μια υψηλών επιδόσεων έκδοση του Skoda Scala, έδωσε ανεξάρτητος σχεδιαστής δείχνοντας το Skoda Skala RS.

Έκδοση RS για το Skoda Scala;

5.359 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2018)

Τη δική του πρόταση για το πως θα μπορούσε να μοιάζει μια υψηλών επιδόσεων έκδοση του Skoda Scala, έδωσε ανεξάρτητος σχεδιαστής δείχνοντας το Skoda Skala RS.

Έχουν περάσει λίγες ημέρες από τη στιγμή που η Skoda αποκάλυψε με κάθε επισημότητα το νέο Scala, ώστε να ριχτεί στη μάχη στην δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων απέναντι στα VW Golf, Ford Focus, Ηοnda Civic κ.λπ.. Τα περισσότερα μοντέλα που θα κληθεί να ανταγωνιστεί το νέo Scala έχουν πάντως ένα κοινό. Αυτό είναι ότι στην κορυφή της γκάμας τους έχουν μία ή και περισσότερες εκδόσεις υψηλών επιδόσεων, τα λεγόμενα hot-hatch, που απευθύνονται σε ένα κοινό που αναζητεί στο αυτοκίνητό του μεγαλύτερη ισχύ και πιο σπορ χαρακτηριστικά τόσο σε εμφάνιση όσο και σε οδηγική συμπεριφορά.
 
Από την πλευρά της, η Skoda δεν έχει αποκαλύψει αν θα προχωρήσει και αυτή σε μια τέτοια έκδοση για το νέο Scala, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές από το στρατόπεδο της μάρκας, αυτό το ενδεχόμενο είναι κάτι που συζητείται. Μια πρώτη ιδέα για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα Skoda Scala RS έδωσε μέσα από δύο ψηφιακές εικόνες ο ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi.

Σε σχέση με το Scala που είδαμε να παρουσιάζεται στο Ισραήλ, το μοντέλο υιοθετεί λίγες αλλά σαφείς αλλαγές στην εμφάνισή του. Συγκεκριμένα, η γρίλια αλλά και ένα μέρος των ζαντών λαμβάνουν μαύρου χρώματος φινίρισμα, ενώ ακόμα πιο δυναμική είναι η εμφάνιση του εμπρόσθιου προφυλακτήρα. Επιπλέον εμφανή είναι τα νεύρα που βρίσκονται στο αμάξωμα, ενώ ορατές είναι και οι κόκκινες δαγκάνες που συνοδεύουν ένα ισχυρότερο σύστημα πέδησης.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα, δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη πληροφορία, ωστόσο διάφορες διαρροές κάνουν λόγο αν μία τέτοια έκδοση έμπαινε στη γραμμή παραγωγής το χρίσμα θα έπαιρνε ο 2λιτρος TSI, με την απόδοση του να κινείται στα 200 με 220 άλογα.

Toyota
test center