Υψηλόβαθμα στελέχη της Τοyota Αυστραλίας πιέζουν τα διοικητικά στελέχη της φίρμας να προχωρήσουν στην κατασκευή μιας Corolla GR όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Έτοιμοι για Corolla GR;

18.168 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2019)

Έως και 300 άλογα θα έχει ιπποδύναμη η σπορ έκδοση της Τοyota Corolla GR σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Mια υψηλών εκδόσεων έκδοση για το Corolla hatchback ετοιμάζεται να προσφέρει η Τοyota σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται μετά από δηλώσεις του αρχιμηχανικού της ιαπωνικής μάρκας Τetsuya Tada.

Πηγές αναφέρουν πως τόσο αυτός όσο και μια σειρά από υψηλόβαθμα στελέχη της Τοyota Αυστραλίας πιέζουν τα διοικητικά στελέχη της φίρμας να προχωρήσουν στην κατασκευή μιας Corolla GR όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ωστόσο φαίνεται πως, αν και υπάρχει αρκετά μεγάλη θέληση, υπάρχουν ακόμα σοβαρά ζητήματα που πρέπει πρώτα να λυθούν.
 
Ο Τetsuya Tada σημείωσε: «Έχουμε πολλών ειδών αιτήματα από διαφορετικές χώρες και είναι συνεπώς πολύ κρίσιμο να αποφασίσουμε μια ποια σειρά θα κατασκευάσουμε τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων μας.» Ο ίδιος μάλιστα δεν μάσησε τα λόγια του και είπε πως σκοπός είναι να κοντράρει μοντέλα όπως το Hyundai i30 και το VW Golf GTI, αν και τόνισε πως: «Δεν είναι μόνο η Hyundai που τα πήγε καλά. Και άλλες μάρκες τα καταφέρνουν και έτσι, με την σειρά μας πρέπει να ορίσουμε την σωστή στρατηγική.»

Είναι δύσκολο να γίνουν εκτιμήσεις για τι μηχανικό σύνολο θα «φοράει» μια τέτοια πιο «απαιτητική» Corolla αλλά το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να δούμε κάποιο turbo 4κύλινδρο μοτέρ με ιπποδύναμη από 250 έως 300 ίππους. Αν το μοντέλο λάβει το πράσινο φως, τότε το ντεμπούτο του αναμένεται να γίνει στις αρχές της επόμενης δεκαετίας.

*Στην φωτογραφία είναι η Toyota Corolla που παρουσιάστηκε στη SEMA

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center