Η Audi παρουσίασε τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Q5, A6, A7 και A8 πριν κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης σε λίγες ημέρες από σήμερα.

Νέα Audi plug-in υβριδικά

3.075 Επισκέψεις στο άρθρο (25/2/2019)

Η Audi παρουσίασε τις plug-in υβριδικές εκδόσεις των Q5, A6, A7 και A8 πριν κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης σε λίγες ημέρες από σήμερα.

Ξεκινώντας από το Audi A8 L 60 TFSI e quattro. Το αυτοκίνητο τροφοδοτείται από ένα V6 3,0 λίτρων κινητήρα ο οποίος συνδυάζεται με ένα ηλεκτρικό κινητήρα που συνεργάζεται με μια μπαταρία 14.1 kWh και ένα αυτόματο κιβώτιο Tiptronic οκτώ ταχυτήτων. Το μοντέλο μπορεί να κινηθεί για 40 χιλιόμετρα με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ σε ότι αφορά την ισχύ του θα ξεπερνά τους 440 ίππους.
 
Από κει και πέρα τα Audi Q5 e, A6 e, και A7 e, θα διαθέτουν την ίδια μπαταρία 14,1 kWh και χρησιμοποιούν έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία ενσωματώνεται άψογα στο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Να σημειώσουμε πως και τα τρία αυτοκίνητα έχουν την ίδια αυτονομία μέσω ηλεκτρικής ενέργειας (40 χλμ), ενώ και τα τέσσερα μπορούν να ανακτήσουν ενέργεια κατά τη διάρκεια της πέδησης.
 
Τα plug-in υβριδικά Q5, A6, A7 και A8 είναι εξοπλισμένα με τρία οδηγικά mode, τα οποία είναι τα EV, Auto και Hold. Στο EV το αυτοκίνητα κινούνται μόνο με ηλεκτρική ισχύ, ενώ στο Auto το σύστημα χρησιμοποιεί έξυπνα τον ηλεκτροκινητήρα και τον κινητήρα καύσης για μέγιστη απόδοση. Τέλος στο Hold το σύστημα κίνησης λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η φόρτιση της μπαταρίας.
 
Η Audi δεν δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με τις τιμές για κανένα από τα μοντέλα, αλλά ισχυρίζεται ότι θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία φέτος.

ELASTIKA 2024
moto