H τωρινή Macan.

Μόνο αμιγώς ηλεκτρική η επόμενη Macan

2.835 Επισκέψεις στο άρθρο (27/2/2019)

Xωρίς κινητήρες εσωτερικής καύσης θα λανσαριστεί η επόμενης γενιάς Macan σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η ίδια η γερμανική εταιρεία.

Έτοιμη να λανσάρει την επόμενη γενιά Μacan αποκλειστικά ως αμιγώς ηλεκτρική είναι η Porsche, σύμφωνα και με την ανακοίνωση που δημοσίευσε. Αυτό θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV από την Porsche και ουσιαστικά θα αποτελέσει την πρώτη «επίθεση» της  φίρμας στον τομέα της ηλεκτροκίνησης μαζί με την Taycan και την Taycan Cross Turismo .
 
«Ο ηλεκτρισμός και η Porsche συνδυάζονται τέλεια, όχι μόνο επειδή μοιράζονται την ίδια προσέγγιση αλλά κυρίως λόγω του σπορ χαρακτήρα που έχουν», σχολιάζει ο Oliver Blume, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche. «Μέχρι το 2022 θα επενδύσουμε περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα και μέχρι το 2025 το 50% όλων των νέων αυτοκινήτων της Porsche θα μπορούν να έχουν ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Στόχος μας είναι να αναλάβουμε σημαίνοντα ρόλο στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής».

Η απόφαση για την κατασκευή της επόμενης γενιάς Macan στη Λειψία λήφθηκε ήδη στις αρχές Ιουλίου του περασμένου έτους. Η πραγματοποίηση αυτής της επένδυσης στην περιοχή της Λειψίας δημιουργεί την ευκαιρία να παραχθούν στο μέλλον ηλεκτροκίνητα οχήματα στην υπάρχουσα γραμμή παραγωγής. Όπως η Taycan, το SUV θα διαθέτει τεχνολογία 800 βολτ και θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE PPE (Premium Platform Electric) που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Audi.
 

Hyundai
NISSAN