Η νέα γενιά του δημοφιλούς και επερχόμενου ηλεκτρικού μοντέλου, αναμένεται να βασιστεί σε μία νέα πλατφόρμα για μηδενικών ρύπων οχήματα.

Στη Γενεύη το 2020 το νέο Fiat 500e

2.317 Επισκέψεις στο άρθρο (7/3/2019)

Μπορεί το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης να ανοίγει σήμερα τις πύλες του για το ευρύ κοινό, ωστόσο κάποιες από τις εταιρείες γνωρίζουν από τώρα τι πρόκειται να παρουσιάσουν στην εκδήλωση του επόμενου έτους. Μία από αυτές είναι και η Fiat η οποία σκοπεύει να παρουσιάσει το νέο 500e.

Η νέα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου, αναμένεται να βασιστεί σε μία νέα πλατφόρμα για μηδενικών ρύπων οχήματα, ωστόσο αυτό δεν θα σημάνει το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Αυτό θα συμβεί καθώς η Fiat σχεδιάζει να διατηρήσει την τρέχουσα έκδοση του αυτοκινήτου προς πώληση αλλά με μερικές βελτιωτικές κινήσεις σε τεχνικό και σχεδιαστικό επίπεδο.
 
Το αφεντικό της εταιρείας, Olivier Francois δήλωσε σε διεθνή μέσα πως η επόμενη γενιά του 500 θα είναι στην ουσία ένα κυριολεκτικά ολοκαίνουργιο μοντέλο, ενώ θα παραμείνει αναγνωρίσιμο από την άποψη του μεγέθους. Αρκετό ενδιαφέρον θα έχει και η ύπαρξη του νέου 500 Giardiniera (wagon) που σύμφωνα με τις φήμες θα έχει πέντε πόρτες και μεγάλους χώρους για τα δεδομένα της κατηγορίας του και θα έχει με τη σειρά του ηλεκτρική και ήπια υβριδική έκδοση.
 
Όπως υπογράμμισε ο Francois, στόχος της εταιρείας είναι να κάνει το ηλεκτρικό 500 ή αν προτιμάτε καλύτερα το 500e ένα «Tesla πόλης». Αυτό σημαίνει πως η τιμολόγηση θα αυξηθεί, αλλά ο Francois υποστηρίζει ότι δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις δεδομένου ότι το 500 έχει έντονη κλίση στους πελάτες.
 
Τέλος πριν δούμε το νέο ηλεκτρικό 500 το 2020 θα έχει κάνει την εμφάνισή του ένα ήπιο υβριδικό 500, το οποίο αναμένεται μέσα στο 2019.  

AUTOFIT PASXA
vw