Το Τοyota GT 86.

Έρχεται το νέο Toyota GT 86

3.343 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2019)

O ερχομός του νέου GT 86 επιβεβαιώθηκε ξανά και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα. Διαβάστε τι έγινε γνωστό.

Όχι πριν μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν έντονες οι φήμες που ήθελαν την Toyota και την Subaru να λύνουν την συνεργασία τους και ως εκ τούτου, να μην έχει κανέναν σκοπό να παρουσιάσουν κάποιον διάδοχο για τo GT 86/BRZ.

Ο διευθυντής Μarketing της Τοyota στην Ευρώπη Matt Harrison ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του: «H Supra δεν αντικαθιστά το GT 86. To GT 86 είναι ένα επιτυχημένο halo μοντέλο για εμάς. Τα δύο αυτά μοντέλα απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό και θα προσφέρονται και τα δύο για πολλά χρόνια ακόμη». Στην συνέχεια ο ίδιος απάντησε το ερώτημα αν η μάρκα ενδιαφέρεται περισσότερο για τις πωλήσεις ή να «χτίσει» μια πιο σπορ εικόνα με τον Harrison να ξεκαθαρίζει «ο ρόλος  του GT 86 δεν έχει να κάνει με τις πωλήσεις αλλά να φέρει ενθουσιασμό στην μάρκα και περισσότερο συναίσθημα».
 
Υπενθυμίζουμε πως κάτω από το καπό του GT 86 βρίσκεται το ατμοσφαιρικό τετρακύλιδρο 2λιτρο boxer σύνολο της Subaru. Διαθέτει την D-4S τεχνολογία της Toyota που συνδυάζεται με άμεσο ψεκασμό στην εισαγωγή των βαλβίδων. Αποδίδει 200 ίππους στις 7.000 σ.α.λ και 205 Nm ροπής στις 6.600 σ.α.λ., ενώ συνεργάζεται με δύο 6τάχυτα κιβώτια, ένα μηχανικό και ένα αυτόματο με paddles στο τιμόνι.

Μετά τον ερχομό της Supra και την επιβεβαίωση πως θα έρθει διάδοχος του GT 86, μήπως πρέπει να περιμένουμε και την αναβίωση του Celica;

Toyota
moto