Με ηλεκτρικά μοτέρ & 1.000 PS η επόμενη Aventador

1.909 Επισκέψεις στο άρθρο (18/4/2019)

Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο της μάρκας στην Ιταλία. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Mε το ντεμπούτο της Aventador να έχει γίνει πριν 8 χρόνια είναι λογικό το κοινό να περιμένει να δει τον διάδοχό της μέσα στα επόμενα χρόνια. Μάλιστα, αν οι πληροφορίες που έρχονται από το περιβάλλον της μάρκας είναι σωστές, η νέα γενιά πρόκειται να είναι πολύ ριζοσπαστική.

Οι τελευταίες αναφορές κάνουν λόγο πως η ισχύς του ιταλικού υπερ-αυτοκινήτου θα πηγάζει πάλι από ένα ατμοσφαιρικό V12 μοτέρ, του οποίου η χωρητικότητα όμως ίσως αλλάξει. Μαζί με τον κυβισμό σίγουρο πρέπει να θεωρείται πως η απόδοση του κινητήριου συνόλου θα μεγαλώσει και θα ξεπεράσει τα 770 άλογα της Aventador SVJ.
 
Το μηχανικό σύνολο της νέας γενιάς δεν θα αποτελείται μόνο από τον θερμικό κινητήρα με τις φήμες να λένε πως η Lamborghini θα προσθέσει δύο ηλεκτρικά μοτέρ στον εμπρός άξονα και άλλο ένα στον πίσω, την ίδια στιγμή που μια μπαταρία θα τοποθετηθεί χαμηλά στο πάτωμα του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση που λάβουν χώρα όλα τα παραπάνω, η Aventador δεν είναι απίθανο να ξεπεράσει τα 1.000 άλογα σε ιπποδύναμη.

Ο τεχνικός διευθυντής της φίρμας Maurizio Reggiani επιβεβαίωσε πως το μοντέλο θα λάβει υβριδικό κινητήριο σύνολο λέγοντας: « O διάδοχος θα έχει μοτέρ ατμόσφαιρας και θα είναι plug-in υβριδικός γιατί αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός για το DNA της εταιρείας. Είμαι πεπεισμένος ότι θα βρούμε τα κατάλληλα φίλτρα για να πάρει το αυτοκίνητο προδιαγραφές ρύπων Euro 7 και για αυτό δεν τίθεται ζήτημα να γίνει τουρμπάτη. Θα κατασκευάσουμε ένα αυτοκίνητο με συναίσθημα και σέξυ».

Ο διάδοχος της Aventador θα έχει νέα ονομασία και στυλιστικά θα λάβει αρκετές επιρροές από το Terzo Millennio concept.
 

Mercedes
moto