Το 8ης γενιάς Golf που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο.

Χωρίς Golf οι ΗΠΑ;

2.722 Επισκέψεις στο άρθρο (6/5/2019)

Aυτή τουλάχιστον φαίνεται πως είναι η απόφαση της μάρκας. Διαβάστε ποιος είναι ο λόγος.

Μπορεί η Volkswagen να βάζει αυτή την στιγμή τις τελευταίες της πινελιές στο νέας γενιάς VW Golf, ωστόσο το μέλλον του ευρωπαϊκού best-seller της γερμανικής μάρκας είναι δυσοίωνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από τις ΗΠΑ, η VW Αμερικής έχει αποφασίσει να μην εισάγει ούτε το Golf hatchback ούτε το Golf SportWagen της επόμενης γενιάς στην χώρα, προσφέροντας μόνο τις GTI και R εκδόσεις του μοντέλου. Ο λόγος είναι ότι το «απλό» Golf δεν σημειώνει καλές πωλήσεις σε αντίθεση με τις πιο σπορ εκδόσεις του. Συγκεκριμένα, το 2018, η VW πούλησε 16.684 Golf GTI, 14.123 SportWagen και μόνο 6.642 «ταπεινά» Golf. Έπειτα, η VW πούλησε 3.468 Golf R αλλά και 1.354 e-Golf.

Μέχρι αυτή την στιγμή η VW δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το τι σχεδιάζει να κάνει. Aν πάντως «κοπεί» και το SportWagen, τα διαθέσιμα wagon μοντέλα στις ΗΠΑ θα γίνουν ακόμη λιγότερα, γεγονός που δείχνει, αν μη τι άλλο, πως το κοινό έχει στρέψει την προσοχή του πλήρως στην κατηγορία των SUV.
 

Hyundai
vw