Το ήπια υβριδικό σύστημα του VW Golf αποκαλύφθηκε.

Σε κατάσταση ανάκτησης, το σύστημα μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική.

Αρχικά, το σύστημα θα προσφέρεται με τους κινητήρες 1.0 TSI και 1,5 TSI Evo.

Χάρη σε αυτή τη δυνατότητα το Golf εξοικονομεί περίπου 0,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ.

Το ήπια υβριδικό σύστημα του νέου VW Golf

3.264 Επισκέψεις στο άρθρο (17/5/2019)

Το Volkswagen Golf απασχολεί ολοένα και περισσότερο, με τη γερμανική εταιρεία ενόψει του ερχομού της 8ης γενιάς του μοντέλου να προχωρά στην αποκάλυψη του νέου υβριδικού συστήματος 48 volt που θα χρησιμοποιεί το δημοφιλές μικρομεσαίο.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Vienna Motor Symposium και σύμφωνα με την VW το νέο Golf θα είναι εφοδιασμένο με μία 48V γεννήτρια που θα συνδυάζεται με μια 48V μπαταρία ιόντων λιθίου. Η γεννήτρια  διαθέτει ενσωματωμένο ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα είναι υπεύθυνο για να παρέχει λειτουργίες ανάκτησης και ενίσχυσης ενέργειας.
 
Σε κατάσταση ανάκτησης, το σύστημα μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε ηλεκτρική και αυτή αποθηκεύεται στη μπαταρία ιόντων λιθίου που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Η αποθηκευμένη ενέργεια στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παράσχει ενίσχυση κατά την επιτάχυνση του αυτοκινήτου.    
 
Το ήπια υβριδικό σύστημα απενεργοποιεί επίσης τον κινητήρα μόλις ο οδηγός «τραβήξει» το πόδι του από το γκάζι. Η Volkswagen αναφέρει ότι ο κινητήρας ενεργοποιείται και απενεργοποιείται χωρίς καθυστέρηση και αυτή η διαδικασία παράγει ελάχιστους κραδασμούς. Χάρη σε αυτή τη δυνατότητα το  Golf εξοικονομεί περίπου 0,4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ.
 
Αρχικά, το σύστημα θα προσφέρεται με τους κινητήρες 1.0 TSI και 1,5 TSI Evo που συνδυάζονται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, ωστόσο στη συνέχεια θα προσφερθεί σε άλλους κινητήρες, όπως και σε άλλα μοντέλα.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως παρόλο το ήπια υβριδικό σύστημα κατά τη διάρκεια του Vienna Motor Symposium οι άνθρωποι της VW σημείωσαν πως «ο αποτελεσματικότερος τρόπος για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι η ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων σε ευρεία κλίμακα».

NEO TRAFIC
skoda