Fiat: Περισσότερα από 100.000 νέα μοτέρ

1.888 Επισκέψεις στο άρθρο (18/6/2019)

Η νέα οικογένεια κινητήρων Turbo Firefly της Fiat με κυβισμό 1,0 και 1,3 λτ. έσπασε το φράγμα των 100.000 μονάδων λίγους μήνες μετά την παρουσίασή της.

Η μονάδα παραγωγής του κινητήρα στο Bielsko-Biala (Πολωνία) αποτελεί, σύμφωνα με τη μάρκα, μία από τις πλέον προηγμένες εγκαταστάσεις του είδους με ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο αυτοματισμού. Ο κινητήρας με τον αριθμό «100.000» είναι ένας Turbo FireFly 1,0 λτ., ενώ στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευάζονται και οι 1.300άρηδες του ομίλου FCA. Το ιταλικό στρατόπεδο διατείνεται για τη νέα γενιά κινητήρων ως προς το ότι είναι η πιο συμπαγής και φιλική προς το περιβάλλον κινητήρια μονάδα που τοποθετήθηκε ποτέ σε αυτοκίνητα της Fiat.
 

Έπειτα, αξίζει να αναφερθεί πως, οι κινητήρες Turbo FireFly είναι διαθέσιμοι στα Fiat 500X και Jeep Renegade με τους ανθρώπους της εταιρείας να υπόσχονται κορυφαίες επιδόσεις και παράλληλα χαμηλές εκπομπές ρύπων. Τονίζεται πως, ήδη οι πρώτοι 100.000 κινητήρες Turbo FireFly έχουν σαν αποτέλεσμα μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 1,5 τόνους.

Παράλληλα ιδιαίτερα χαμηλές είναι στο σύνολο τους οι εκπομπές ρύπων χάρη στο φίλτρο μικροσωματιδίων, τις μειωμένες τριβές, τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά, καθώς και την πλέον σύγχρονη εκδοχή του πρωτοποριακού συστήματος MultiAir (MultiAir III). Έχοντας δοκιμαστεί για 75.000 ώρες σε συνθήκες προσομοίωσης, 60.000 ώρες σε εκτός δρόμου οδήγηση και 5.000.000 χλμ. σε διάφορες συνθήκες σε όλο τον κόσμο, οι κινητήρες FireFly ξεχωρίζουν για την αντοχή τους. Η έξυπνη αρχιτεκτονική τους εξασφαλίζει μεγάλο ποσοστό κοινών μηχανικών μερών για τις διάφορες εκδόσεις, καλύτερη οργάνωση της γραμμής παραγωγής και ευελιξία όσον αφορά μελλοντικές εξελίξεις με τη δημιουργία υβριδικών συστημάτων.

TECH: Πως δουλεύει ο νέος 1.000άρης turbo της Fiat;

Hyundai
4green