Στην εικόνα βλέπετε το τρέχον μοντέλο.

Ανανεώνει το Kodiaq η Skoda

4.490 Επισκέψεις στο άρθρο (20/6/2019)

Το τρέχον Skoda Kodiaq φαίνεται πως δεν θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας, καθώς η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μία ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου της, η οποία θα έρθει με φρέσκα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και νέες τεχνολογίες.

Οι άνθρωποι της τσεχικής εταιρείας έχουν ήδη ξεκινήσει τις δοκιμές στο δρόμο, με το ανανεωμένο SUV να έχει ανασχεδιαστεί και στα δύο του άκρα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το φρεσκάρισμα του εξωτερικού μέρους περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, αλλά και φωτιστικά σώματα που θα έχουν τον κυρίαρχο ρόλο των εξωτερικών αλλαγών. Η μάσκα θα παραμείνει ως έχει, ωστόσο δεν αποκλείεται η γρίλια και το πλαίσιο των παραθύρων να αποκτήσουν μαύρη επένδυση.
 

Αφήνοντας το εξωτερικό και περνώντας στο εσωτερικό, οι αλλαγές θα είναι μικρές, με τις μεσαίες εξοπλιστικά εκδόσεις όπως όλα δείχνουν να είναι οι περισσότερο επωφελούμενες. Σε ότι αφορά τις αλλαγές τα διακοσμητικά στοιχεία του Kodiaq, τα πλαστικά και η ταπετσαρία θα αποκτήσουν μια μικρή ανανέωση. Από κει και πέρα η εταιρεία κάνει σκέψεις να εφοδιάσει τις μεσαίες εκδόσεις με το Virtual Cockpit, το οποίο θα προσθέσει στο στάνταρ εξοπλισμό του Kodiaq ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων.
 
Όλα τα παραπάνω μπορεί να είναι σημαντικά αλλά η κορυφαία αναβάθμιση που θέλει να προσφέρει η Skoda στο SUV θα μπορούσε να είναι η υιοθέτηση ενός plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης. Αν κάτι τέτοιο ισχύσει και το ανανεωμένο Kodiaq επωφεληθεί από την ηλεκτροκίνηση τότε είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσει τον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων που είδαμε στο πρόσφατα αποκαλυφθέν ανανεωμένο Superb.
 

Το ανανεωμένο Skoda Kodiaq αναμένεται να φτάσει στις ευρωπαϊκές αγορές και κατ επέκταση και στην Ελλάδα περίπου στα μέσα του 2020.     

Toyota
moto