Jeep & Alfa Romeo στο Goodwood FoS

1.639 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2019)

Στο φετινό φεστιβάλ του Goodwood οι δύο μάρκες του ομίλου FCA είναι έτοιμες να εντυπωσιάσουν το κοινό με ισχυρές εκδόσεις και πρωτοεμφανιζόμενα μοντέλα, ενώ το «παρών» θα δώσει και το μονοθέσιο της Formula 1 με οδηγό τον Antonio Giovinazzi.

Το φεστιβάλ του Goodwood είναι η μεγαλύτερη γιορτή της αυτοκίνησης από την οποία δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Alfa Romeo και Jeep. Στην κλασσική ανάβαση της εκδήλωσης την προσοχή θα τραβήξουν το Grand Cherokee Trackhawk, το δυνατότερο SUV όλων των εποχών και η ειδική σειρά «Alfa Romeo Racing» της Giulia Quadrifoglio, που αποτελεί το δυνατότερο μοντέλο παραγωγής της ιταλικής φίρμας.
 
Το πρόγραμμα παρουσίας των δύο μαρκών στο φετινό φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα πλούσιο. Σε επίπεδο ταχύτητας, το μονοθέσιο της Alfa Romeo Racing με τον Antonio Giovinazzi θα δίνει τον τόνο των απόλυτων επιδόσεων. Παράλληλα οι ειδικές εκδόσεις των Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio αποτελούν ένα φόρο τιμής στην πλούσια αγωνιστική ιστορία της μάρκας διαθέτοντας εκτός από τον περαιτέρω βελτιωμένο V6 bi-Turbo βενζινοκινητήρα των 510 ίππων και μία σειρά χαρακτηριστικών εξελιγμένων μέσα από την εμπειρία που αποκτά η μάρκα στην Formula 1.
 
Έπειτα, η Alfa Romeo εκφράζει το όραμα της για το μέλλον μέσω της Tonale. Το νέο πρωτότυπο που πρόσφατα κατέκτησε το βραβείο «Car Design Award 2019» αποτελεί ένα ιδανικό συνδυασμό την πλούσιας κληρονομιάς της μάρκας και νέων ιδεών. Όπως σε κάθε Alfa Romeo όλες οι λεπτομέρειες είναι σχεδιασμένες γύρω από την οδηγική απόλαυση με την Tonale να κάνει παράλληλα ένα τολμηρό βήμα προς την ηλεκτροκίνηση.
 
Οι επιδόσεις των μοντέλων της Jeep είναι συνυφασμένες με τη δυνατότητα τους να αντιμετωπίζουν με ευκολία τις πλέον απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές, χαρακτηριστικό που συναντά κανείς σε όλη τη παρούσα γκάμα της μάρκας. Αυτή τη φορά στο Goodwood η Jeep θα εντυπωσιάσει και με το ισχυρότερο SUV του κόσμου, το Grand Cherokee Trackhawk . Εφοδιασμένο με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 βενζινοκινητήρα 6,2 λίτρων, απόδοσης 710 ίππων και 868 Nm ροπής, το Trackhawk προσφέρει καταιγιστικές επιδόσεις με την διαδικασία επιτάχυνσης από τα 0 στα 100χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 3,7 δλ., η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 289 χλμ./ώρα και η επιβράδυνση από τα 100 χλμ./ώρα σε στάση να απαιτεί μόλις 37 μ. χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο σύστημα πέδησης της Brembo. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά επέτρεψαν στο μοντέλο να καταγράψει πρόσφατα ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με 280 χλμ./ώρα στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης Βαϊκάλη στη Ρωσία.
 
Από εκεί και πέρα, ένα από τα χαρακτηριστικά που εστιάζουν οι μηχανικοί της Jeep είναι ο συνδυασμός των κορυφαίων δυνατοτήτων κίνησης εκτός δρόμου με την ευκολία και την πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση. Μία από τις λύσεις σε αυτή την εξίσωση είναι η εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Η χρήση υβριδικού plug-in συστήματος στο Jeep Renegade προσφέρει καθαρή, αθόρυβη κίνηση σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές με ένα έξυπνο σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούς (eAWD).

Τέλος, να πούμε πως, η Jeep στα πλαίσια του φεστιβάλ θα προσφέρει επίσης μία ειδική πίστα off-road με εμπόδια όπου το κοινό θα μπορεί να δοκιμάζει τις εκδόσεις Trailhawk των Renegade, Compass, Cherokee και φυσικά του Wrangler. Επίσης, τα Compass Night Eagle και Wrangler 1941 της Mopar με μια σειρά ξεχωριστών σχεδιαστικών στοιχείων, αλλά και μηχανικών χαρακτηριστικών, όπως π.χ. η εφαρμογή συστήματος snorkel στο σύστημα εισαγωγής, θα αναδείξουν το περιπετειώδες στιλ της Jeep.

Mercedes
test center