Αβέβαιο το μέλλον της Mercedes X-Class

4.366 Επισκέψεις στο άρθρο (17/7/2019)

Νέα σενάρια, που θέλουν την X-Class να βλέπει την πόρτα της εξόδου από τη γκάμα της Mercedes-Benz, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Μάθετε για ποιο λόγο ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το επικείμενο τέλος του Pick-Up της premium φίρμας.

Η Mercedes-Benz κατέκτησε την πρώτη θέση στις πωλήσεις του πρώτου εξαμήνου του 2019 ανάμεσα στις premium φίρμες, όπως σας αποκαλύψαμε πριν λίγες ώρες, ωστόσο, τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν το ίδιο καλά για το ελαφρύ επαγγελματικό της μοντέλο, την X-Class. Το πρώτο Pick-Up της Mercedes-Benz που έκανε ντεμπούτο το 2017 κατάφερε να πουλήσει 16.700 μονάδες στις αγορές που προσφέρεται την περασμένη χρονιά, ενώ κάποιες ανακλήσεις στην πορεία είναι πιθανό να ανέκοψαν την εμπορική του πορεία. Με αυτά και με εκείνα ξεκίνησαν οι φήμες για την παύση της X-Class από τη Daimler, τη «μαμά» εταιρεία της Mercedes-Benz, η οποία επιδιώκει να βρει τρόπους για τη μείωση του κόστους εν μέσω προειδοποιήσεων για τα κέρδη της.

Η επαλήθευση αυτών των σεναρίων μοιάζει λογική αφού η X-Class θεωρείται από πολλούς ο πιο αδύναμος κρίκος δεδομένης της στενής της σχέσης με μη premium μοντέλα της συμμαχίας Renault-Nissan. Υπενθυμίζουμε πως, η Mercedes X-Class χτίζεται στο ίδιο δάπεδο σκάλας με το Nissan Navara και το Renault Alaskan, όμως λόγω των τεχνολογιών και των υλικών που συνοδεύουν το «αστέρι», τιμάται πιο ψηλά, δίνοντας ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στους ανταγωνιστές που χρειάζονται έναν «εργάτη». Μένει να δούμε τι θα συμβεί στην πορεία και τι θα αποφασίσει το γερμανικό στρατόπεδο για τη συνέχεια ή μη της X-Class.

Mercedes
moto