To προηγούμενο 500e που μπήκε σε παραγωγή για πολύ περιορισμένο αριθμό.

Σε δοκιμές το νέο Fiat 500e

3.011 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2019)

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του ιταλικού μίνι μπαίνει στο τελευταίο στάδιο δοκιμών της πριν το ντεμπούτο της στην Γενεύη. Τι άλλο ετοιμάζει η φίρμα;

Να δοκιμάζεται στους δρόμους της Καλιφόρνια «συνελήφθη» η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Fiat 500, αρκετούς μήνες πριν κάνει το ντεμπούτο της στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2020.

Το μοντέλο θα λάβει την ονομασία 500e για να ξεχωρίζει από τις εκδόσεις με τους θερμικούς κινητήρες ενώ πολύ πιθανόν είναι να υιοθετήσει ελαφρώς διαφορετική εμφάνιση. Αντίθετα, σίγουρο είναι ότι θα βασίζεται στην καινοτόμο ηλεκτρική πλατφόρμα της μάρκας που θα χρησιμοποιηθεί και στην έκδοση παραγωγής του Centoventi concept, αν αυτό λάβει το πράσινο φως, ενώ σύμφωνα με όσα διαρρέουν η παραγωγή του 500e δεν θα ξεπεράσει τα 80.000 αυτοκίνητα.

Το αφεντικό της Fiat, Οlivier Francois είπε σχετικά: «To αυτοκίνητο θα μοιάζει πολύ με το 500ράκι αλλά θα είναι εντελώς καινούριο. Η αρχιτεκτονική του θα είναι ριζικά διαφορετική αλλά το μέγεθος και οι συνολικά οι διαστάσεις του θα είναι ίδιες. Είναι πολύ σημαντικό που το μονοπάτι μας στην κατηγορία των ηλεκτρικών αρχίζει με το 500. Αυτό γίνεται για λόγους τιμής. Είναι σίγουρο πως δεν μπορούμε να πουλήσουμε ένα ηλεκτρικό 500ράκι στην ίδια τιμή που πωλείται το τωρινό αλλά έτσι και αλλιώς, οι περισσότεροι από τους μισούς μας πελάτες δεν προτιμούν τις «λιτές» εκδόσεις. Ένα κόστος στα 24.000 ευρώ είναι σύνηθες και αν σκεφτεί κανείς πως ο ανταγωνισμός προσφέρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα κοντά στα 32.000 ευρώ, η διαφορά ανάμεσα στα δύο αυτά ποσά δεν είναι τόσο μεγάλη».

Τα πλάνα της Fiat για την ηλεκτροκίνηση δεν σταματούν εκεί καθώς, η φίρμα θέλει μέσα στο 2020 να προσφέρει και μια ήπια υβριδική έκδοση του ιταλικού μίνι με 12βολτο ηλεκτρικό σύστημα. Επίσης, η Fiat έχει στα σχέδια της να λανσάρει και ένα 500 Giardiniera που θα ξεχωρίζει χάρη στους καλούς του χώρους και στην σχεδίαση που θα υιοθετεί.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το FCA Group έχει ετοιμάσει 4 διαφορετικά ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Το πρώτο αφορά τα «City Cars», το δεύτερο λέγεται «Μainstream» και θα το δούμε στο νέο Jeep Grand Commander, το τρίτο ονομάζεται «Performance» και θα κάνει ντεμπούτο το 2020 στην Maserati Αlfieri ενώ το τέταρτο «Premium» θα εξοπλίσει την Maserati Quattroporte σε λίγα χρόνια.
 

Mercedes
test center