H Lancia το πρώτο εξάμηνο του 2019 κατάφερε να πουλήσει περισσότερες μονάδες απ ότι η Alfa Romeo.

Η Lancia πέρασε σε πωλήσεις την Alfa Romeo!

5.848 Επισκέψεις στο άρθρο (25/7/2019)

Μπορεί η Lancia να πουλά αυτοκίνητα μόνο στην πατρίδα της, την Ιταλία και να έχει στη γκάμα της μόνο την Ypsilon, ωστόσο όπως φαίνεται αυτό είναι αρκετό για τη μάρκα να ξεπεράσει σε πωλήσεις την πιο πλήρη Alfa Romeo αναφορικά με το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Κάνεις δεν θα περίμενε να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η Lancia και παίρνοντας ως δεδομένο τα στοιχεία πωλήσεων που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), η Lancia το πρώτο εξάμηνο του 2019 κατάφερε να πουλήσει περισσότερες μονάδες απ΄ ότι η Alfa Romeo.
 
Μιλώντας με τη γλώσσα των αριθμών η Alfa Romeo το πρώτο εξάμηνο του 2019 κατάφερε να πουλήσει 27.702 αυτοκίνητα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ από κοινού Lancia και Chrysler παρέδωσαν 34.767 αυτοκίνητα. Αν αφαιρέσουμε από την εξίσωση την Chrysler, τότε καταλήγουμε στις 34.700 μονάδες, οι οποίες σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου από την Lancia πωλήθηκαν στην Ιταλία.
 
Λαμβάνοντας κατά νου πως αμφότερες οι μάρκες ανήκουν στον όμιλο FCA, ο οποίος έχει επενδύσει αρκετά χρήματα στην πλατφόρμα Giorgio όπου βασίζονται οι Giulia και Stelvio και αν συνυπολογίσουμε πως η Alfa Romeο έχει ακόμα στη «φαρέτρα» της τις 4C, MiTo και Giulietta, το επίτευγμα της Lancia και της Ypsilon αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.
 
Τέλος, ιταλικά Μέσα τα οποία θέλησαν να εξηγήσουν το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό, στάθηκαν πως για το πρώτο εξάμηνο του 2019 η Lancia προσέφερε πολλές ελκυστικές προσφορές για τη γερασμένη Ypsilon, οι οποίες όπως αποδείχτηκε προσέλκυσαν αρκετούς Ιταλούς.

Toyota
test center