Νέο και ελαφρύτερο Hyundai i30 N Project C

3.064 Επισκέψεις στο άρθρο (21/8/2019)

Έρχεται νέα έκδοση του Hyundai i30 N, με μειωμένο βάρος, καλύτερη αεροδυναμική και ακόμα πιο τονισμένο τον αγωνιστικό του χαρακτήρα, υποσχόμενο έντονες συγκινήσεις.

Πως θα σας φαινόταν μια ακόμα πιο ευέλικτη εκδοχή του αγαπημένου Hyundai i30 N; Απ`ότι φαίνεται λοιπόν η κορεάτικη φίρμα ετοιμάζει μια νέα έκδοση με την κωδική ονομασία Project C, που θα βασίζεται στην έκδοση Performance των 275 ίππων, θα είναι αρκετά ελαφρύτερη και θα παραχθεί μόλις σε 600 κομμάτια αποκλειστικά για την ευρωπαϊκή αγορά.

Το όνομα του νέου μοντέλου προέρχεται από την πίστα δοκιμών και εξέλιξης «Area C» της Hyundai στην Κορέα και θα παρουσιαστεί στην στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον επόμενο μήνα.

Πρόκειται για μια ελαφρύτερη εκδοχή του γνωστού μας i30 N, με εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοντέλο μαζικής παραγωγής της Hyundai, ενώ φοράει και νέους τροχούς ελαφρού κράματος 19 ιντσών. Η ανάρτηση θα είναι πιο σφικτή και το αυτοκίνητο θα κάθεται ελαφρώς χαμηλότερα, με τους ανθρώπους της φίρμας να υπόσχονται ακόμα πιο άμεσο σε απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα υπάρχει διαφοροποίηση στην ισχύ και τη ροπή του 2λιτρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα που χρησιμοποιείται και στο i30 N Performance, κάτι που όμως είναι το πιθανότερο σενάριο.

Σχεδιαστικά τέλος, μπορεί στις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η Hyundai το Project C να είναι καμουφλαρισμένο, ωστόσο μπορούμε να διακρίνουμε το φουσκωμένο εμπρός σπόιλερ, τον πιο τονισμένο πίσω διαχύτη αλλά και τα φαρδύτερα πλαϊνά  μασπίε, που με τη σειρά τους προσφέρουν βελτιωμένη αεροδυναμική αντίσταση.

PEIRAIOS LEASING
NISSAN