Το Τesla Model 3.

Best-seller στην Ολλανδία το Tesla Model 3

5.790 Επισκέψεις στο άρθρο (2/10/2019)

To Μοdel 3 ξεπέρασε σε πωλήσεις το Volkswagen Polo για τον μήνα Σεπτέμβριο.

Την θετική της εμπορική πορεία στην Ευρώπη επισφράγισε με ένα σημαντικό επίτευγμα η Tesla αφού κατάφερε να φέρει το Model 3 στην κορυφή των συνολικών πωλήσεων για τον μήνα εκθρονίζοντας το Volkswagen Polo.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία πούλησε, σύμφωνα με τις επίσημες ολλανδικές Αρχές, 5.768 Model 3 τον περασμένο μήνα ξεπερνώντας το Polo, με την VW πάντως να παραμένει η φίρμα με τις περισσότερες ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων για το 2019 με 36.449 πωλήσεις έναντι 13.991 της Tesla. Oι ειδικοί αναφέρουν ότι ένας από τους λόγους που έφεραν την Tesla στην πρώτη θέση τον Σεπτέμβριο είναι ότι η ολλανδική κυβέρνηση θα καταργήσει το 2020 κάποια από τα κίνητρα που προσφέρει για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και έτσι πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να επωφεληθούν από το σημερινό ευνοϊκό καθεστώς αγοράς.

Η τιμή του Model 3 ξεκινά στην Ευρώπη από 43.390 ευρώ στην έκδοση με την αυτονομία των 386 χιλιομέτρων και αξίζει να σημειώσουμε πως το μοντέλο βρίσκεται στην κορυφή των γενικών πωλήσεων και στην Νορβηγία.

Αναλυτές κάνουν λόγο πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως αν θα περιοριστούν οι πωλήσεις του Model 3 όταν λανσαριστεί εμπορικά το VW ID.3 που θα προσφέρει αντίστοιχη αυτονομία 330 χιλιομέτρων σε πιο προσιτή τιμή, περίπου από 30.000 ευρώ.
 

Toyota
moto