Ξεκίνησε η παραγωγή του Ford Puma

4.095 Επισκέψεις στο άρθρο (8/10/2019)

Σήμερα, η Ford γιόρτασε δεόντως την έναρξη παραγωγής του Puma, νέου μικρού SUV της, στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Κράιοβα της Ρουμανίας.

Τον περασμένο Ιούνιο η Ford παρουσίασε το Puma, το νέο μικρό SUV που εφοδιάζεται με 1.000άρη κινητήρα, ήπια υβριδικό σύστημα και αρκετά τεχνολογικά καλούδια. Αργότερα, έγινε η αποκάλυψη της εξοπλιστικής έκδοσης Titanium στο Σαλόνι της Φρανκφούρτης και, σήμερα, ήρθε η στιγμή για το πρώτο Puma να βγει από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του «μπλε οβάλ» στην Κράιοβα.

Υπενθυμίζουμε πως, το Puma ξεκινά την καριέρα του με δύο ήπια υβριδικές εκδόσεις ισχύος 125 και 155 ίππων, αντίστοιχα, που έχουν ως βάση τον 1.000άρη Ecoboost βενζινοκινητήρα και συνεπικουρείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα 48V. Στο πεδίο της κατανάλωσης καυσίμου, οι άνθρωποι της Ford υπόσχονται 5,6 λτ./100 χλμ..

Ο Πρόεδρος της Ford Ευρώπης, Stuart Rowely, δήλωσε «το νέο Puma αντιπροσωπεύει το επόμενο κεφάλαιο της μάρκας στη ανθρωποκεντρική σχεδιαστική φιλοσοφία που ανεβάζει τα επίπεδα ποιότητας, τον πλούτο του εξοπλισμού και το οδηγοκεντρικό DNA της μπράντας στην Ευρώπη», ενώ συνέχισε λέγοντας «δεν έχω αμφιβολία ότι το Puma θα έχει τεράστια επιτυχία σε όλη την Ευρώπη».

Καταλήγοντας, να θυμίσουμε πως όσον αφορά στον εξοπλισμό, η έκδοση Titanium περιλαμβάνει μεταξύ άλλων LED φώτα εμπρός και πίσω, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, air condition, cruise control, σύστημα infotainment Ford SYNC3 με οθόνη αφής 8 ιντσών και navigation, καθώς επίσης και πληθώρα συστημάτων για την ασφάλεια των επιβατών. Στην ST-Line οι ζάντες είναι 18 ιντσών, ενώ εκτός των άλλων προσφέρεται αυτόματος κλιματισμός, ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών, ηχοσύστημα Bang & Olufsen, δερμάτινο τιμόνι κ.λπ.

Toyota
moto