Αυτή είναι η εικόνα που φαίρεται να εμφανίζει τη νέα Skoda Octavia.

Διέρρευσε η νέα Skoda Octavia

26.425 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2019)

Πριν από λίγες ημέρες η Skoda δημοσίευσε τα πρώτα επίσημα σκίτσα της νέας Octavia, ωστόσο μία εικόνα που διέρρευσε φαίνεται πως παρουσιάζει κανονικά το μοντέλο.

Φυσικά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως πρόκειται για μία αυθεντική εικόνα η οποία απλά διέρρευσε και έφτασε και στα χέρια μας, ωστόσο φαίνεται πως το μοντέλο παρουσιάζει τα σχεδιαστικά στοιχεία που αναμένονταν, αλλά και παρουσιάζονται σε γενικές γραμμές στα προ ημερών επίσημα σκίτσα. Αν και χαμηλής ανάλυσης φαίνεται πως η εικόνα διέρρευσε από ένα διαδικτυακό διαμορφωτή (configurator) και στη συνέχεια έκανε την εμφάνισή της σε γερμανικό φόρουμ που ασχολείται με τη μάρκα.
 
Όπως τα σκίτσα έτσι και η εικόνα αφήνει να διαφανεί ένα liftback αμάξωμα και ένα ολοκαίνουργιο εμπρός μέρος. Ωστόσο τα φώτα ομίχλης δεν βρίσκονται στην ίδια θέση με αυτά που απεικονίζονται στο επίσημο teaser που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτό μπορεί να πρόκειται απλά για μια ιδιαιτερότητα της έκδοσης. Οι ζάντες φαίνεται να είναι το σετ «Vega» 18 ιντσών που είναι διαθέσιμο ήδη σε πολλά μοντέλα της Skoda, συμπεριλαμβανομένης και της Fabia. Τέλος φαίνεται πως οι γραμμές που ακολουθεί το αμάξωμα του μοντέλου που διέρρευσε, ταυτίζονται με αυτές των σκίτσων, δίνοντάς μας ένα ακόμα λόγο να πιστεύουμε πως βλέπουμε τη νέα Skoda Octavia.
 
Από κει και πέρα να θυμίσουμε πως το μήκος της θα είναι πιθανότατα στα 4,69 μ. (ελάχιστα πιο πάνω από το σημερινό μοντέλο), με το μεταξόνιο να μένει απαράλλακτο στα 2,69 μέτρα. Εσωτερικά, τα μαλακά υλικά, ο premium σχεδιασμός με οθόνες έως 10 ίντσες, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και το head-up display θα είναι κάποια από τα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν τη καμπίνα.
 
Τέλος στα μηχανικά σύνολα, βενζινοκινητήρες, με τρεις και τέσσερις κυλίνδρους πιθανότατα θα εξοπλιστούν με ήπια υβριδικό σύστημα 48 βόλτ, ενώ οι ντίζελ επιλογές θα παραμείνουν ενεργές. Φυσικά, αν όχι αρχικά στην πορεία θα ακολουθήσει η έκδοση φυσικού αερίου (CNG) αλλά και ένα plug-in υβριδικό μοντέλο.
 
Η Skoda Octavia θα παρουσιάσει τη νέα της γενιά στις 11 Νοεμβρίου.

Toyota
moto