Στην εικόνα βλέπετε ένα σχέδιο ανεξάρτητου σχεδιαστή για το επερχόμενο Hyundai Kona N.

Συνεχίζει τις δοκιμές το Hyundai Kona N

17.196 Επισκέψεις στο άρθρο (24/10/2019)

Η Hyundai ξεκίνησε να δοκιμάζει το επερχόμενο Kona N στο Nurburgring, και ακόμα περισσότερες πληροφορίες για την ισχυρή έκδοση του crossover της μάρκας έφτασαν στα αυτιά μας και σας τις αναφέρουμε.


Τα νέο μοντέλο θα έχει το ίδιο αμάξωμα με το απλό Kona που τροφοδοτείται από κινητήρα εσωτερικής καύσης (υπάρχει και το ηλεκτρικό), ωστόσο οι βασικές διαφορές όπως οι μεγαλύτεροι τροχοί, τα ισχυρότερα φρένα, αλλά και τα απαραίτητα στιλιστικά χαρακτηριστικά του τμήματος Ν της κορεατικής μάρκας θα είναι παρόντα.
 
Αυτό που μέχρι στιγμής γνωρίζουμε είναι πως η Hyundai θα εξοπλίσει το μοντέλο με τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων που βρίσκουμε και στο i30 N, το οποίο θα έδινε στο Kona N 250 ίππους και όχι 275 που προσφέρει στην πιο δυνατή ρύθμιση. Ωστόσο δεν αποκλείεται η έλευση του VW T-Roc R να πείσει την Hyundai να προσφέρει την πιο ισχυρή παραλλαγή του ιδίου κινητήρα, αλλά αυτό είναι απλώς μια εικασία μέχρι στιγμής.
 
Το πλαίσιο του Hyundai Kona N θα αναβαθμιστεί λαμβάνοντας εξαρτήματα από το  i30 N, όμως θα έχει το δικό του set-up αναφορικά με το σύστημα ανάρτησης και διεύθυνσης. Το αμάξωμα θα είναι ντυμένο πιο επιθετικά, με νέους προφυλακτήρες μπροστά και πίσω, περισσότερο δυναμικά σχεδιασμένα πλαϊνά πάνελ, αεροτομή, αεροδυναμικό διαχύτη και φυσικά οι προαναφερόμενοι μεγαλύτεροι τροχοί συνοδευόμενοι από τα κατάλληλα ελαστικά.
 
Το Hyundai Kona N είναι μόνο ένα από τα μοντέλα που αναμένουμε από το ισχυρό τμήμα της φίρμας, καθώς μια αντίστοιχη έκδοση θα έχει και το μικρότερο i20 N, που θα φτάσει στις αρχές του 2020. Το λανσάρισμα του Kona N αναμένεται λίγο μετά το i20 N.   

Toyota
test center