Βλέπετε το τρέχον VW Touareg.

Το VW Touareg R θα έρθει ως plug-in υβριδικό

2.412 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2019)

Οι φήμες γύρω από την έλευση του VW Touareg R έχουν κάνει εδώ και αρκετό καιρό την εμφάνισή τους, ωστόσο η μάρκα προχώρησε επίσημα στην επιβεβαίωση του ισχυρού SUV, που θα έρθει επωφελούμενο από ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.


Η δήλωση αυτή έρχεται δια στόματος του επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας Jurgen Stackmann. Το στέλεχος της γερμανικής φίρμας μιλώντας στα βρετανικά μέσα ανέφερε πως η γκάμα των μοντέλων «R» θα αυξηθεί και τα πρώτα νέα αυτοκίνητα θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους από τον επόμενο χρόνο.
 
Το πρώτο που θα κάνει την εμφάνισή του θα είναι το Golf R που πρόκειται να λανσαριστεί στις αγορές το 2020, ενώ το επίσης «καυτό» Touareg R, θα κάνει την επίσημη αποκάλυψή του το 2020, αλλά στις αγορές θα βρίσκεται το 2021.
 
Σε ότι αφορά το σύστημα κίνησης, το μοντέλο θα ακολουθήσει το δρόμο των μειωμένων ρύπων και θα εξοπλιστεί από ένα plug-in υβριδικό σύστημα. Επίσημες πληροφορίες για τα επιμέρους χαρακτηριστικά δεν έγιναν  γνωστά, ωστόσο φήμες θέλουν να εξοπλίζεται από ένα 2λιτρο κινητήρα βενζίνης που θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Η ισχύς του θα είναι περίπου στους 400 ίππους, ενώ φυσικά διαθέσιμη θα είναι και η κίνησή του για κάποια χιλιόμετρα αποκλειστικά με ρεύμα.
 
Τέλος για αυτούς που αναμένουν την κατασκευή μίας αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης του Touareg R, ο Stackmann δήλωσε ότι δεν είναι εφικτή λύση σε αυτό το σημείο, αλλά παραδέχτηκε ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε ισχυρά R ηλεκτρικά μοντέλα.

Mercedes
test center