Διαρροή: Aυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της νέας Octavia Combi.

Τα πίσω φωτιστικά σώματα.

Eπίσημο σκίτσο της Skoda για τη νέα Octavia.

H εικόνα που έχει διαρρεύσει από τον διαμορφωτή.

To καινούριο teaser video για τη νέα Skoda Octavia

9.840 Επισκέψεις στο άρθρο (5/11/2019)

Λιγότερο από μια εβδομάδα απομένει μέχρι την πρεμιέρα της νέας Octavia αλλά η Skoda συνεχίζει να δημοσιεύει teaser για τη νέα γενιά του best-seller της.


Ένα νέο teaser video μέσα από το οποίο παρουσιάζεται η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων της νέας Octavia έδωσε στην δημοσιότητα η Skoda, αν και το μοντέλο έχει αποκαλυφθεί μέσα από αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες που έχουν έρθει στο φως το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μάρκα η νέα Octavia είναι μακρύτερη και φαρδύτερη και με ακόμα μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ. Παράλληλα το ολοκαίνουργιο εσωτερικό συνδυάζει εξαιρετική λειτουργικότητα και μεγάλους χώρους με υλικά υψηλής ποιότητας και έξυπνα χαρακτηριστικά. Επιπλέον, διάφορες νέες λύσεις συνδεσιμότητας και συστήματα υποβοήθησης οδηγού δίνουν το παρών, τη στιγμή που η μάρκα αφήνει να εννοηθεί ότι το μοντέλο θα διαθέτει εξαιρετική αναλογία ποιότητας/τιμής.

Το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 19 χιλιοστά (στα 4.689 χλστ.) και το πλάτος κατά 15 χλστ. (στα 1.829 συνολικά), ενώ το μεταξόνιο μετράται στα 2.686 χλστ. Οι νέες γραμμές της οροφής τονίζουν την επιμηκυμένη σιλουέτα του αυτοκινήτου, ενώ οι ζάντες αλουμινίου με διάμετρο έως και 19 ίντσες προσδίδουν ένα ισχυρό παρουσιαστικό. Ολοκληρώνοντας με το εξωτερικό ο νέος σχεδιασμός της Octavia επιτρέπει αεροδυναμική με συντελεστή οπισθέλκουσας (Cd) από 0,24 για το σεντάν αμάξωμα και 0,26 για το wagon.
 
Το νέο εσωτερικό λέγεται πως θα έχει εξαιρετικά γενναιόδωρους χώρους. Οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο χώρο για τα γόνατα τους που είναι αυξημένος κατά 78 χιλιοστά, τη στιγμή που ο χώρος των αποσκευών φτάνει τα  600 λίτρα. Μένοντας στο εσωτερικό το νέο πολυλειτουργικό τιμόνι από το οποίο μπορούν να εκτελεστούν 14 διαφορετικές λειτουργίες, η κεντρική κονσόλα, οι επενδύσεις στις πόρτες και στο ταμπλό έχουν επανασχεδιαστεί. Τα νέα εργονομικά καθίσματα με μεγαλύτερη στήριξη μέσης διατίθενται για πρώτη φορά.
 
Στους κινητήρες το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με σύγχρονους TSI και TDI κινητήρες, ισχύος 110-190 ίππων και 116-200 ίππων αντίστοιχα, με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων. Μέρος της γκάμας θα είναι και ο κινητήρας φυσικού αερίου (CNG), αλλά και η ήπια υβριδική τεχνολογία 48 βολτ. Τέλος διαθέσιμη θα είναι η plug-in υβριδική έκδοση με τον κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI, να έρχεται σε δύο εκδόσεις, με 204 και 245 ίππους. Αμφότερες θα λανσαριστούν με κιβώτιο αυτόματο κιβώτιο DSG 6 σχέσεων.

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου.
 

Toyota
moto