Νέο κάτοχο βρήκε το ρεκόρ της πίστα του Nurburgring.

Το Audi RS Q8 διαθέτει τον V8 4,0 λίτρων twin-turbo κινητήρα που βρίσκουμε και στο νέο RS6.

Ρεκόρ στο Ring για το Audi RS Q8

4.012 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2019)

Νέο κάτοχο βρήκε το ρεκόρ της πίστας του Nurburgring για την κατηγορία των SUV, με το Audi RS Q8 να στέφεται ο νέος «βασιλιάς της πράσινης κόλασης».


Tο ισχυρότερο Q8, το οποίο δεν έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή του, κατάφερε να διανύσει το Ring σε 7 λεπτά και 42.253 δευτερόλεπτα, κατεβάζοντας κατά 12 δευτερόλεπτα το χρόνο που είχε κάνει η Mercedes-AMG GLC 63 S.
 
Το Audi RS Q8 διαθέτει τον V8 4,0 λίτρων twin-turbo κινητήρα που βρίσκουμε και στο νέο RS6, κάτι που σημαίνει πως το πακέτο των 600 ίππων και των 800 Nm ροπής θεωρούνται σίγουρα. Από κει και πέρα κάποια εξαρτήματα του ισχυρότερου Q8 μεταφέρονται από το SQ8, όπως για παράδειγμα η αερανάρτηση η οποία ωστόσο επηρεάζεται από κάποιες τροποποιήσεις στο λογισμικό. Παράλληλα γίνεται χρήση του συστήματος τετραδιεύθυνσης, αλλά και του πίσω σπορ διαφορικού με torque-vectoring. Στα στοιχεία προσθέστε και τα ειδικά ελαστικά Pirelli P Zero (295/35 ZR 23).
 
Από κει και πέρα τόσο στη δομή του, όσο και στο εξωτερικό μέρος οι μηχανικοί της Audi Sport σε δηλώσεις του τόνισαν πως το RS Q8 δεν άλλαξε δραματικά, αναφέροντας πως παρόλο τις καλές επιδόσεις του στην πίστα, είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να έχει καθημερινή χρήση.
 
Τέλος να θυμίσουμε πως το επίσημο ντεμπούτο του νέου Audi RS Q8 δεν έχει γίνει, όντας προγραμματισμένο για τις αργότερα μέσα στον μήνα.      

Toyota
moto