Στην εικόνα βλέπετε την τρέχουσα Toyota Corolla.

Δεν αναμένεται σύντομα η Toyota GR Corolla

3.636 Επισκέψεις στο άρθρο (12/11/2019)

Δυσάρεστα νέα έρχονται από μακριά σε ότι αφορά την έλευση μίας πιο «καυτής» GR έκδοσης της νέας Toyota Corolla.


Οι πληροφορίες έρχονται από αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, στα οποία έκανε δηλώσεις ο Sean Hanley, αντιπρόεδρος της Toyota Australia στο τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ. Το στέλεχος της ιαπωνικής φίρμας αναφερόμενος στην πιθανή έλευση της GR Corolla γνωστοποίησε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για το εν λόγω μοντέλο, καταλήγοντας στις δηλώσεις του πως: «δεν το αποκλείουμε μελλοντικά, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο επ αυτού».
 
Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγους μήνες, συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2019 υπήρξε φημολογία πως μία ισχυρότερη έκδοση της Corolla ήταν υπό εξέλιξη. Εκείνη την εποχή, ο αναπληρωτής επικεφαλής σχεδιαστής της Toyota, Toshio Kanei είχε πει σε ολλανδικά μέσα πως το μοντέλο ήταν σε πρώιμο στάδιο και εξελίσσονταν από το τμήμα Gazoo Racing. Μάλιστα είχε αναφέρει πως το όχημα χρησιμοποιούσε έναν υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων.
 
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο συγκεκριμένος κινητήρας δεν είναι τυχαίος, καθώς η Toyota σκοπεύει να εξοπλίσει με αυτόν το Yaris GR-4 που θα συμμετάσχει στο Rally Australia στις 17 Νοεμβρίου. Τα στοιχεία απόδοσης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.
 
Έτσι όπως όλα δείχνουν, ακόμα και αν πρόκειται μελλοντικά να δούμε μία ισχυρότερη έκδοση της Corolla αυτό δε θα συμβεί λίαν συντόμως.

ELASTIKA 2024
NISSAN