Η Shelby Mach-E είναι ένα... «ίσως» που θα γίνει.

Μετά τη Mustang Mach-E ακολουθεί η Shelby

2.356 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2019)

Η Ford Mustang Mach-E έκανε την εμφάνισή της έχοντας στην κορυφαία της έκδοση GT, 465 ίππους, ωστόσο όπως φαίνεται αυτό δεν είναι αρκετό για την αμερικανική φίρμα η οποία σκέφτεται να φέρει και μια έκδοση Shelby, για να καθίσει στην κορυφή της γκάμας του ηλεκτρικού SUV.


Αυτό άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του ο επικεφαλής μηχανικός της Ford Performance, Ed Krenz, ο οποίος μίλησε σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Ο Krenz έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τον ερχομό της Ford Mustang Mach-E και στη συνέχεια δήλωσε ανυπόμονος για να πάρει στα χέρια του το μοντέλο και να του προσδώσει το DNA της Shelby.
 
«Ανυπομονώ για την πρόκληση της εφαρμογής των χαρακτηριστικών της Shelby σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο» είπε αρχικά ο μηχανικός και εξήγησε «Το σημαντικό για εμάς είναι να συνδυάσουμε την αυτονομία με την ισχύ. Πρέπει το αυτοκίνητο να μπορεί να κινηθεί για μία ημέρα χωρίς να χρειαστεί φόρτιση αλλά να έχει τις επιδόσεις που έχουν όλες η Shelby. Δεν γίνεται να το οδηγείς για 20 λεπτά και μετά να χρειάζεται φόρτιση όλη τη νύχτα».
 
Τα λόγια του Krenz δείχνουν πως σκέφτεται έντονα τη Shelby έκδοση της Mustang Mach-E, όμως δεν είναι ο μόνος. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις και του παγκόσμιου διευθυντή της φίρμας Darren Palmer, ο οποίος κατά την παρουσίαση της Mustang Mach-E ανέφερε με νόημα «δε θέλω να σχολιάσω για μία Shelby έκδοση, αλλά είναι μία Mustang».
 
Αν δοθεί η έγκριση από την εταιρεία για τη δημιουργία της Shelby Mach-E, κάτι που φαίνεται να είναι και το πιο πιθανό, το μοντέλο δεν αποκλείεται να λανσαριστεί κάποια στιγμή εντός του 2021, εννέα χρόνια μετά το θάνατο του Carroll Shelby.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center