Το τωρινό Opel Corsa-e.

Αποκλειστικά ηλεκτρικό το επόμενο Opel Corsa

3.992 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2019)

«Το 2025, κανείς κατασκευαστής δεν θα κατασκευάζει κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου». Aυτή την δήλωση έκανε ο επικεφαλής της Opel στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Mπορεί το νέο Corsa να μην έχει πολύ καιρό που λανσαρίστηκε στην παγκόσμια αγορά, ωστόσο οι συζητήσεις σχετικά με το επόμενης γενιάς μοντέλο έχουν ήδη ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της Opel (Vauxhall στην Αγγλία) Stephan Norman σε βρετανικά μέσα, στο μέλλον του Corsa δεν συμπεριλαμβάνονται οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο ίδιος είπε συγκεκριμένα: «Στην εποχή του ηλεκτρισμού, τα μοντέλα των κατηγοριών A και Β (μίνι και μικρά) θα γίνουν πιο δημοφιλή. Η επόμενα γενιά όλων των μικρών, συμπεριλαμβανομένου και του Corsa θα είναι πλήρως ηλεκτρική. Πραγματικά το πιστεύω αυτό. Το 2025, κανείς κατασκευαστής δεν θα κατασκευάζει κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου».

Το νέας γενιάς Corsa προσφέρεται ήδη και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Η ισχύς του πηγάζει από μια μπαταρία 50 kWh που μπορεί να φορτιστεί στο 80% σε μόλις 30 λεπτά και ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 136 ίππων και 260 Νm ροπής. Όσον αφορά στις επιδόσεις, η εταιρεία ανακοινώνει πως από στάση μέχρι τα 100χλμ./ώρα το αυτοκίνητο χρειάζεται 8,1 δευτερόλεπτα.
 
Διαθέσιμα προς επιλογή θα είναι τρία oδηγικά modes, Νormal, Eco (για μεγαλύτερη αυτονομία) και Sport (για καλύτερη επιτάχυνση και τη συμπεριφορά). Tο Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης (καλωδίο, επιτοίχιος πίνακας ή ταχυφορτιστής) και ο έλεγχος αυτής γίνεται μέσω της εφαρμογής myOpel, με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου και του κόστους φόρτισης. Η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου φτάνει τα 330 χλμ, σύμφωνα με τα νέα τεστ WLTP.

Τέλος, ο Stephan Norman δήλωσε πως το νέο Corsa δεν θα λάβει κάποια «crossover» έκδοση, όπως έχει κάνει η Ford με το Fiesta Active αφού, όπως ξεκαθάρισε, το κενό αυτό καλύπτει το Μοkka X.
 

ELASTIKA 2024
OPEL