Το ψηφιακό αυτό σχέδιο δίνει μια καλή γεύση για το πως θα μοιάζει η νέας γενιάς GLA.

Η teaser εικόνα της Mercedes.

Τότε θα δούμε τη νέα Mercedes GLA

6.656 Επισκέψεις στο άρθρο (22/11/2019)

Ένα από τα επόμενα μοντέλα της Mercedes τα οποία αναμένεται να δούμε πολύ σύντομα είναι η GLA. Έτσι η γερμανική μάρκα ξεκίνησε την εκστρατεία των teaser αποκαλύπτοντας παράλληλα την ημερομηνία όπου θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Σύμφωνα λοιπόν με την γερμανική μάρκα η πρεμιέρα της νέας γενιάς του μοντέλου θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το μικρομεσαίο crossover θα παρουσιαστεί με αυξημένη πολυτέλεια και με μεγαλύτερους χώρους από τον προκάτοχό του.
 
Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε η νέα GLA θα βασιστεί πάνω στην MFA2 πλατφόρμα της γερμανικής φίρμας. Aν και το συνολικό μήκος του μοντέλου στη νέα του γενιά θα μειωθεί κατά 20 χιλιοστά, η Mercedes μπόρεσε την ίδια στιγμή να μεγαλώσει το μεταξόνιό του κατά 30 χιλιοστά. Ακόμα, σημαντικό είναι να σημειωθεί πως και το ύψος της νέας GLA θα αυξηθεί κατά 10 ολόκληρα εκατοστά, πράγμα που θα κάνει την GLA να μοιάζει περισσότερο με crossover παρά με ένα «υπερυψωμένο» hatchback.
 
Στο κομμάτι των κινητήρων βενζίνης η πρώτη επιλογή αφορά τον 1,33 λίτρων κινητήρα ενώ στην κορυφή θα βρίσκεται ένα 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ με ισχύ έως και 228 ίππους. Στο diesel, ο 1.500άρης κινητήρας θα δίνει το παρών με ισχύ 116 ίππων ενώ στα 2.000 κυβικά θα υπάρχουν δύο επιλογές στα 150 και στα 190 άλογα. Μέσα στο 2020 θα προσφερθεί και μια plug-in υβριδική έκδοση με ισχύ πάνω από 200 άλογα, ενώ στο δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους θα κάνουν ντεμπούτο και οι AMG 35 και AMG 45 εκδόσεις.
 
Τέλος η πιο ευρύχωρη καμπίνα θα εξοπλίζεται από το υπερσύγχρονο MBUX σύστημα infotainment, ενώ η νέα GLA θα εξοπλιστεί με συρόμενα πίσω καθίσματα.

NEO TRAFIC
moto