Στην πίστα του Nurburgring βρέθηκε το Volkswagen Golf GTI TCR.

Ο χρόνος του VW Golf GTI TCR στο Ring (+vid)

2.066 Επισκέψεις στο άρθρο (27/11/2019)

Στην πίστα του Nurburgring βρέθηκε το Volkswagen Golf GTI TCR και δεν έχασε την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του στην «πράσινη κόλαση». Δείτε πόσο χρόνο χρειάστηκε για να ολοκληρώσει ένα γύρο.

Το Volkswagen Golf GTI TCR είναι ένα σκληροπυρηνικό hatchback το οποίο φυσικά αφορά την προηγούμενη γενιά του Golf, καθώς θυμίζουμε πως εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα τo best seller της VW έχει περάσει στην 8η του… επανάληψη. Το «καυτό» Golf GTI TCR έχει λάβει την πιο «αγωνιστική» χροιά της γερμανικής μάρκας, τονίζοντας τις επιδόσεις, δίνοντας πιο σπορτίφ εμφάνιση και βάζοντας στη συνταγή ένα πιο «πιστάδικο» στήσιμο.
 
Για τις επιδόσεις του τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Κάτω από το καπό συναντούμε τον 2-λιτρο turbo βενζινοκινητήρα του VW Group της έκδοσης Performance, o οποίος μέσω διαφορετικής χαρτογράφησης και άλλων μηχανικών βελτιώσεων έχει αυξημένη ισχύ 290 ίππων με 380 Nm ροπής διαθέσιμα από τις 1.800 σ.α.λ., την ισχυρότερη από κάθε άλλη δικίνητη έκδοση. Το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται αποκλειστικά με το 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στην πράξη και με επιλεγμένο το πρόγραμμα Sport ο κινητήρας εμφανίζει κορυφαία απόκριση από χαμηλά και εκρηκτική λειτουργία με ανάλογες επιδόσεις: 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ.
 
Πριν από λίγες ημέρες το εν λόγω μοντέλο βρέθηκε στο Ring μαζί με το Sport Auto Magazine προκειμένου ο οδηγός δοκιμών του μέσου, Christian Gebhardt να πραγματοποιήσει ένα χρονομετρημένο γύρο. Όπως αναφέρει ο χρόνος που χρειάστηκε ορίστηκε στα 8 λεπτά και 04.92 δευτερόλεπτα με την προσπάθεια να καταγράφεται στο παρακάτω βίντεο.
 

peugeot
skoda