Τα Nissan GT-R και Z έκλεισαν μισό αιώνα ζωής.

Tο σπορ αυτοκίνητο Z κυκλοφόρησε αρχικά το 1969.

50 χρόνια Nissan GT-R και Z σε δύο βίντεο

2.236 Επισκέψεις στο άρθρο (28/11/2019)

Τα Nissan GT-R και Z έκλεισαν μισό αιώνα ζωής και η ιαπωνική εταιρεία το γιόρτασε με δύο υπέροχα βίντεο που κάνουν μια σύντομη αναδρομή στα 50 χρόνια ύπαρξης των διάσημων μοντέλων.


Κάτι παραπάνω από συγκίνηση προκαλούν (όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στο τέλος του κειμένου) τα δύο βίντεο που αφιέρωσε η ιαπωνική μάρκα για δύο από τα πιο γνωστά σπορ μοντέλα της που έχουν κερδίσει τη συμπάθεια του κοινού.
 
Μέσω αυτών, εκτός από την ιστορία των GT-R και Z, η Nissan προχώρησε στην ανακοίνωση πως τα δύο μοντέλα θα βρεθούν στο επίκεντρο του φετινού Φεστιβάλ Nismo, το οποίο ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου στη πίστα Fuji Speedway. Παράλληλα υπογράμμισε πως οι φετινοί εορτασμοί θα «αναδείξουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που αντιπροσωπεύουν την πλούσια ιστορία της Nismo».
 
Επί του παρόντος στην έκτη γενιά του, το σπορ αυτοκίνητο Z κυκλοφόρησε αρχικά το 1969 με τη Nissan να το κατασκευάζει σε διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με την αγορά. Όσον αφορά το GT-R, φυσικά και αυτό ξεκίνησε το ίδιο έτος έχοντας φυσικά την ονομασία Skyline GT-R και 2λιτρο κινητήρα με 160 ίππους. Μάλιστα το μοντέλο ήταν διαθέσιμο τόσο ως τετράθυρο σεντάν, όσο και ως 2-θυρο κουπέ και αρχικά πωλήθηκε αποκλειστικά μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της Nissan στην Ιαπωνία.
 
Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια δείτε τα παρακάτω βίντεο. Πρώτο είναι το αφιέρωμα στο GT-R και έπειτα ακολουθεί το αφιέρωμα για το Ζ.

Toyota
test center