Από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Sindelfingen βγήκε η υπ` αριθμόν 500.000η S-Class.

Γιόρτασε τις 500.000 S-Class η Mercedes

1.873 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2019)

Η σημερινή γενιά της Mercedes-Benz S-Class είναι σε παραγωγή από το 2013 και η γερμανική εταιρεία πριν από λίγες ημέρες γιόρτασε ένα αριθμό ορόσημο, καθώς από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου του Sindelfingen βγήκε η υπ` αριθμόν 500.000η μονάδα!


«Σε κάθε μοντέλο από τις 500.000 S-Class υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς και της ψυχής από ολόκληρη την ομάδα Sindelfingen. Η πολυετής πείρα και η εξειδικευμένη γνώση των εργαζομένων μας έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχία αυτή της παραγωγής. Ως Mercedes- Benz Sindelfingen, είμαστε υπερήφανοι που είμαστε το κέντρο αρμοδιοτήτων για την κατηγορία premium και πολυτέλειας», δήλωσε ο Michael Bauer, επικεφαλής της παραγωγής στο εργοστάσιο.
 
Το γερμανικό εργοστάσιο είναι ένα από τα λίγα στον κόσμο που συναρμολογούν σήμερα την S-Class παρά το γεγονός ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά του μοντέλου στις μέρες μας. Σε ότι αφορά τη διαδικασία παραγωγής, περιλαμβάνει πολλές ψηφιακές τεχνολογίες για να καταστεί δυνατή η «κατά γράμμα» κατασκευή του μοντέλου σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Mercedes.
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως στο μέλλον το εν λόγω εργοστάσιο θα είναι αυτό που θα έχει την ευθύνη για την κατασκευή μοντέλων της οικογένειας EQ. Σήμερα απασχολεί 25.000 εργαζόμενους και παράγει την E-Class σε εκδόσεις σεντάν και βάγκον, τις CLS, S-Class, Mercedes-Maybach, Mercedes-AMG GT και GLA. Περίπου 250 αυτοκίνητα βγαίνουν από τις γραμμές συναρμολόγησης κάθε μέρα.

Toyota
test center