Βλέπετε το Mazda MX-5 30th Anniversary, έκδοση που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει η Mazda τα 30 χρόνια του μοντέλου.

Ηλεκτροκίνητο τo μέλλον του Mazda MX-5;

2.177 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2019)

Το Mazda MX-5 περιμένει να περάσει πλέον στην 5η του γενιά η οποία δεν αποκλείεται όταν κάνει την εμφάνισή της να παρουσιαστεί ως υβριδική, διατηρώντας παράλληλα το compact χαρακτήρα και το μικρό βάρος.

Μιλώντας σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, Ichiro Hirose δήλωσε ότι τα βασικά συστατικά που κάνουν το MX-5 τόσο διασκεδαστικό στην οδήγηση είναι το μικρό του βάρος και ο συμπαγής σχεδιασμός του, στοιχεία τα οποία θα χαρακτηρίζουν και την 5η γενιά του μοντέλου, όταν θα κάνει την εμφάνισή της.
 
Ωστόσο κάτι που ίσως να αλλάξει σε σχέση με το τρέχον μοντέλο να είναι το σύστημα κίνησης. Οι κανονισμοί για τις εκπομπές ρύπων γίνονται όλο και πιο αυστηροί κάτι που οι άνθρωποι της μάρκας γνωρίζουν καλά και είναι έτοιμοι να προσαρμοστούν σε αυτό. Έτσι εξετάζουν και νέα συστήματα κίνησης για το νέο ΜΧ-5 με τον Hirose να αναφέρει σχετικά με αυτό: «Θέλουμε να βρούμε το καλύτερο σύστημα κίνησης για να διατηρήσουμε το όχημα ελαφρύ, αλλά λόγω των απαιτήσεων που υπάρχουν πρέπει να διερευνήσουμε διάφορες επιλογές. Δεν έχω την απάντηση τώρα, αλλά πρέπει να κατασκευάσουμε ένα όχημα που οι άνθρωποι θα μπορούν να κατέχουν χωρίς να ανησυχούν ότι δεν είναι φιλικό προς το περιβάλλον».
 
Τούτου λεχθέντος, δεν αποκλείεται η 5η γενιά του MX-5 να έρθει εξοπλισμένη με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης ή ακόμα και με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα. Φυσικά ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης επηρεάζει συνήθως το βάρος του αυτοκινήτου, καθώς το καθιστά βαρύτερο, όμως για την προκειμένη περίπτωση ίσως οι μηχανικοί της Mazda βρουν τρόπο να μειώσουν το βάρος από άλλα εξαρτήματα.

Toyota
test center