H γκάμα μοντέλων Τοyota Corolla.

H νέα Τοyota Corolla GR Sport.

H Corolla Touring Sports Trek.

Xωρίς τον 1,2 turbo η Corolla στην Μ.Βρετανία

2.104 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2019)

Mόνο ως υβριδική θα προσφέρεται η νέα Τοyota Corolla στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας από εδώ και στο εξής. Ποιες νέες εκδόσεις ντεμπουτάρουν;


Tην απόφαση να σταματήσει να προσφέρει την νέα Corolla με τον 1,2 λίτρων βενζινοκινητήρα πήρε η Τοyota στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφαιρώντας έτσι από την γκάμα του μοντέλου την μόνη μη υβριδική επιλογή.

Αυτό σημαίνει ότι το ιαπωνικό μικρομεσαίο θα προσφέρεται τώρα μόνο με τις υβριδικές επιλογές που βασίζονται είτε στον 1.800άρη κινητήρα με απόδοση 122 άλογα και 142 Νm ροπής είτε στο μοτέρ βενζίνης των 2,0 λίτρων των 180 ίππων και 190 Nm ροπής.

Το κινητήριο σύνολο με το 1,2 λίτρων μοτέρ απόδοσης 114 ίππων και 184 Nm ροπής μπορεί να αποτελεί παρελθόν στην γκάμα, η Τοyota στο Ηνωμένο Βασίλειο ωστόσο ανακοίνωσε τον ερχομό δύο νέων εκδόσεων, της GR Sport και της Trek αποκλειστικά για την Corolla Τοuring Sports.
Τι εστί GR Sport; Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη από τις τρεις εκδόσεις (οι άλλες δύο είναι η GR και η κορυφαία GRMN) που επιμελείται το τμήμα Gazoo Racing και είναι κάτι αντίστοιχο της έκδοσης R-Line του Golf ή της ST-Line του Focus, αφού οι πέρα από κάποιες επεμβάσεις στην εμφάνιση, δεν υπάρχουν αναβαθμίσεις στα μηχανικά σύνολα του ιαπωνικού μικρομεσαίου.

Η Τοyota Corolla GR Sport λοιπόν ξεχωρίζει χάρη στο μαύρο φινίρισμα και τις μικρές τροποποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στον εμπρός προφυλακτήρα, στους διαφορετικούς προβολείς ομίχλης και στις 18άρες ζάντες, ενώ πίσω, ο νέας σχεδίασης διαχύτης, το έμβλημα GR και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης εκφράζουν πιο άρτια το σπορ και νεανικό στυλ της έκδοσης.

Στην έκδοση Trek η απόσταση της Corolla από το έδαφος αυξάνεται κατά 20 χιλιοστά και ταυτόχρονα το αυτοκίνητο υιοθετεί νέα κυψελωτή γρίλια, περισσότερα προστατευτικά πλαστικά σε όλο το αμάξωμα, μοναδικές 17άρες ζάντες αλουμινίου, LED φωτιστικά σώματα, φώτα ομίχλης και εμβλήματα «ΤREK».

Ανοίγοντας την πόρτα και παρατηρώντας τον εσωτερικό διάκοσμο, θα συναντήσει κανείς εμβλήματα «ΤREK», σπέσιαλ επένδυση στα καθίσματα, διάσπαρτες ξύλινες λεπτομέρειες αλλά και μια σειρά από καλούδια που περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό όπως: TFT οθόνη 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων, το πακέτο ασφαλείας Safety Sense που περιλαμβάνει πλήθος συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης και μια 7άρα TFT oθόνη για το σύστημα infotainment.
 

Hyundai
vw