Υπογραμμίζουμε πως η Jaguar υποστηρίζει πως ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη διαμόρφωση της ίδιας της μπαταρίας.

Με +20 χιλιόμετρα αυτονομίας η Jaguar I-Pace

2.536 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2019)

To αγωνιστικό πρόγραμμα της Jaguar προσέφερε νέα τεχνογνωσία στους μηχανικούς και αυτοί δεν δίστασαν να την χρησιμοποιήσουν στη νέα Ι-Pace.


Nα αυξήσει την ηλεκτρική αυτονομία της I-Pace χάρη στην τεχνογνωσία που απέκτησε η μάρκα μέσα από το αγωνιστικό πρόγραμμα της σειράς Ι-Pace eTrophy.

Συγκεκριμένα, η Jaguar ανακοίνωσε πως με μια πλήρη φόρτιση της 90 kWh μπαταρίας λιθίου που διαθέτει η I-Pace, το crossover μπορεί τώρα να διανύσει 20 «πραγματικά» χιλιόμετρα παραπάνω χάρη στις αλλαγές που έγιναν στην ρύθμιση της μπαταρίας και στα συστήματα AWD που διαθέτει. Το νέο λογισμικό προσφέρεται δωρεάν μαζί με τo σύστημα που είναι υπεύθυνο για τις over the air αναβαθμίσεις σε οποιαδήποτε επίσημη αντιπροσωπεία της Jaguar. Η αύξηση της αυτονομίας υπολογίζεται στο 8% αλλά πάρα ταύτα, η φίρμα συνεχίζει να ανακοινώνει πως η αυτονομία του μοντέλου είναι 470 χλμ. σύμφωνα με τα τεστ WLTP.

Αλλες αναβαθμίσεις αφορούν την αύξηση της απόδοσης του αυτοκινήτου στο Eco οδηγικό mode ενώ ακόμα, επιτρέπει στην μπαταρία να λειτουργεί σε χαμηλότερο επίπεδο φόρτισης, χωρίς να γίνονται συμβιβασμοί στην ποιότητα κύλισης και τις επιδόσεις. Τέλος, oι άνθρωποι της φίρμας έχουν βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας που ανακτώνται μέσω του φρεναρίσματος σε μικρές ταχύτητες ενώ πλέον, ο υπολογισμός της ηλεκτρικής αυτονομίας που διαθέτει η I-Pace γίνεται πιο ακριβής.

Όσον αφορά στο κινητήριο σύνολο της νέας Jaguar I-Pace, αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ο καθένας εκ των οποίων είναι υπεύθυνος για την κίνηση των τροχών του εμπρός και του πίσω άξονα αντίστοιχα, και αποδίδουν συνολικά 400 ίππους με 696 Nm ροπής. Υπογραμμίζουμε πως η Jaguar υποστηρίζει πως ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη διαμόρφωση της ίδιας της μπαταρίας, πετυχαίνοντας παράλληλα κατανομή βάρους 50-50 στο αμάξωμα, και υιοθέτησε συστοιχίες με 432 πολύ λεπτές κυψέλες, οι οποίες μπορούν να φορτίσουν στο 80% σε μόλις 40 λεπτά με ταχυφορτιστες 100 kW.

Στην πράξη η μάρκα υπόσχεται καταιγιστικές επιδόσεις για το τετρακίνητο μοντέλο της με τα πρώτα 98 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 4,5 δλ., κάτι που είναι απόρροια τόσο της ισχύς του μοντέλου, όσο και την ραφιναρισμένης αεροδυναμικής με τον αεροδυναμικό συντελεστή της I-Pace να είναι 0,29 Cd. 
 
 

PEUGEOT NEW EVANS
NISSAN