H CLA coupe.

Σε δοκιμές η υβριδική Mercedes CLA

3.667 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2019)

Η CLA εκτός από compact διαστάσεις θα προσφέρεται σύντομα και με plug-in κινητήρια σύνολα. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

H Mercedes ξεκίνησε δυνατά το 2019 με το ντεμπούτο της νέας CLA, αν και, περιέργως, δεν την παρουσίασε σε κάποια μεγάλη Διεθνή Έκθεση αλλά στο Consumer Electronic Show του Las Vegas. Tώρα, σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, ήρθαν στο φως κατασκοπευτικές φωτογραφίες που δείχνουν το compact coupe σεντάν να δοκιμάζεται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες στην Σουηδία έχοντας ένα δεύτερο πορτάκι «καυσίμου».

Αυτό σημαίνει πιθανότατα πως η Mercedes δοκιμάζει τις plug-in υβριδικές εκδόσεις της CLA τόσο για την σεντάν όσο και στην shooting brake έκδοση του μοντέλου. Εκτός από το δεύτερο πορτάκι, η Mercedes προδόθηκε επίσης από το γεγονός ότι κατά μήκος του αμαξώματος έχουν τοποθετηθεί μια σειρά από κίτρινα αυτοκόλλητα που υποδηλώνουν ότι το αυτοκίνητο που δοκιμάζεται παίρνει ισχύ από κάποιου είδους ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο. Ακόμα, οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, έδειξαν πως η Mercedes επέλεξε να καλύψει τα εμβλήματα που φανερώνουν την έκδοση των μοντέλων με μαύρη ταινία, αν και ένα «εκπαιδευμένο» μάτι μπορούσε να διακρίνει πως πρόκειται τα αυτοκίνητα αφορούν την CLA 250e έκδοση.

Η ισχύς της plug-in υβριδικής CLA θα πηγάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,33 λίτρων σε συνδυασμό με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 75 kilowatt. Η συνολική ιπποδύναμη θα είναι κοντά στους 215 ίππους.

Οι υβριδικές εκδόσεις της CLA σε σεντάν και shooting brake θα κάνουν πιθανότατα ντεμπούτο στο φετινό Consumer Electronic Show του Las Vegas.
 

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto