H νέα (τρίτη) γενιά του Qashqai θα προσφερθεί στην Ευρώπη χωρίς επιλογή ντίζελ.

Χωρίς ντίζελ το νέο Nissan Qashqai

15.159 Επισκέψεις στο άρθρο (19/12/2019)

Ο ηλεκτρισμός παίζει κυρίαρχο ρόλο στην ευρωπαϊκή στρατηγική της Nissan και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ντίζελ να υποχωρήσει σε σημείο εξαφάνισης, κίνηση που θα επηρεάσει και το νέο Qashqai, που δεν θα προσφερθεί με κινητήρα πετρελαίου.


Την είδηση αυτή δημοσιεύουν μεγάλα μέσα του εξωτερικού επικαλούμενα αξιόπιστες πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στην ιαπωνική εταιρεία. Σύμφωνα με αυτές, η νέα (τρίτη) γενιά του Qashqai θα προσφερθεί στην Ευρώπη χωρίς επιλογή ντίζελ, σε αντίθεση με τα μοτέρ βενζίνης που θα παραμείνουν στη γκάμα του δημοφιλούς SUV.
 
Παράλληλα υποστηρίζουν πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο που θα αποκαλυφθεί το μοντέλο, θα φέρει μαζί του και το υβριδικό σύστημα κίνησης e-Power της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτό επιτρέπει σε ένα αυτοκίνητο να λειτουργεί σαν ηλεκτρικό όχημα, καθώς ο κινητήρας καύσης χρησιμοποιείται μόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας. Επιπλέον το Qashqai μπορεί επίσης να έχει μία plug-in υβριδική έκδοση χρησιμοποιώντας ένα σύστημα από τη συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.
 
Η αποχώρηση της Nissan από τους πετρελαιοκινητήρες έρχεται καθώς η ευρωπαϊκή ζήτηση για τη συγκεκριμένη επιλογή έχει μειωθεί σε περίπου 30% από 45% το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της βιομηχανικής ένωσης ACEA. Το μερίδιο της Nissan είναι επίσης περίπου 30% τώρα, από 47% πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με την JATO Dynamics.    
 
«Έχουμε δει μια σημαντική πτώση του ντίζελ», δήλωσε ο πρόεδρος της Nissan Europe, Gianluca de Ficchy και πρόσθεσε, «Εμείς προσαρμοζόμαστε για να ακολουθήσουμε αυτή την τάση». Σκοπός του De Ficchy είναι έως το 2022 το 40% των πωλήσεων της Nissan στην Ευρώπη να είναι ηλεκτροκίνητα μοντέλα για να αποφευχθεί η επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

SPRING SEAT
NISSAN